Monica Macovei: Codul penal Stanoiu ar putea bloca Justitia

de Rl online , 15 martie 2007
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, si-a manifestat ingrijorarea fata de posibilitatea intrarii in vigoare a Codului Penal din 2004, considerand ca acest lucru ar insemna blocarea justitiei penale in Romania, atat fata de raportul de ancheta al procurorului, cat si fata de instantele de judecata.

Intr-o interventie televizata la TVR, Macovei a cerut amanarea printr-o ordonanta de urgenta, pana in septembrie 2008, a acestui Cod, intrucat acesta nu se poate pune in practica.

''Am facut acest lucru la solicitarea instantelor si parchetelor din tara. Din pacate, acum, in Senat, exista un amendament al domnului Serban Nicolae de la PSD, care doreste intrarea in vigoare foarte curand a acestui Cod penal din 2004'', a spus Monica Macovei.

De asemenea, Macovei a apreciat ca nu exista norme de procedura pentru acest cod, Codul Penal si Codul Procedura Penala fiind coduri pereche. Ea a exemplificat prin faptul ca acest cod prevede pedepse pentru delicte si crime. ''Nu se stie astazi cine investigheaza si judeca delictele, crimele, caile de atac'', a mai spus Monica Macovei.

In opinia ei, prin amendamentul lui Serban Nicolae, ''PSD doreste sa blocheze justitia penala''.

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, si-a manifestat speranta ca mai ales Opozitia din Senat sa treaca peste orice problema sau antipatie pe care o are fata de ea si sa se gandeasca la binele public si sa arate ca nu doreste oprirea proceselor penale in Romania.

Comentarii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.