14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportNemeth Zsolt sugerează că Ponta ar fi putut "înţelege greşit ceva" în...

Nemeth Zsolt sugerează că Ponta ar fi putut “înţelege greşit ceva” în cazul steagului secuiesc

Secretarul de stat în Ministerul ungar de Externe, Nemeth Zsolt, a sugerat, miercuri, că premierul român Victor Ponta ar fi putut “înţelege greşit ceva” în cazul arborării steagului secuiesc, după replica acestuia potrivit căreia România nu va tolera “lecţii” de la nimeni în acest sens, informează Mediafax.

“Ce legi care nu trebuie încălcate sunt permise în Europa. Nu există nicio lege care să interzică folosirea steagului secuiesc în România. În acest context, normele europene şi normele unui stat guvernat de legi, trebuie asigurate, indiferent de ce tolerează sau nu premierul României”, a declarat Nemeth la Gyula, în sud-vestul Ungariei.

Citeşte şi Ambasadorul Ungariei: Faceţi OFICIAL Ţinutul Secuiesc! MAE ar putea cere RETRAGEREA diplomatului

Ungaria susţine dreptul comunităţii maghiare de a folosi steagul secuiesc – MAE ungar

El a afirmat că secuii din România au dreptul să folosească propriul steag şi şi-a exprimat speranţa că Guvernul român va înţelege şi va permite acest lucru. El a reiterat sprijinul Ungarei pentru secui şi poziţia acesteia conform căreia problema trebuie rezolvată de România.

Secretarul de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt a declarat, marţi, că maghiarii din Transilvania sunt supuşi unei agresiuni simbolice şi, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă arborând steagul Ţinutului Secuiesc, relatează gandul.info. Presa maghiară a relatat că declaraţia lui Nemeth Zsolt este o replică la scandalul steagului secuiesc. Oficialul maghiar, cunoscut pentru poziţiile sale pro-autonomie, a îndemnat primarii din Ungaria să arboreze în semn de solidaritate steagul Ţinutului Secuiesc. La sfârşitul săptămânii trecute, la ceremonia de învestire a noului prefect de Covasna, steagul Ţinutului Secuiesc a fost scos din sala de protocol unde s-a desfăşurat evenimentul.

În replică, premierul Victor Ponta a cerut ministrului de Externe să adopte o atitudine fermă şi să transmită că România nu acceptă de la nimeni din străinătate “obrăznicii” şi lecţii privind funcţionarea autorităţilor locale şi nici sfaturi privind arborarea steagurilor.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă