8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportOrban: Ponta, în loc să "flecărească ca o precupeaţă", să denunţe protocolul...

Orban: Ponta, în loc să “flecărească ca o precupeaţă”, să denunţe protocolul de coabitare cu Băsescu

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat marţi pentru MEDIAFAX că premierul Victor Ponta, în loc să “flecărească ca o precupeaţă” şi să anunţe “evaziv” fabricarea de dosare politice, ar trebui să denunţe protocolul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu şi să renunţe la proiectul RMGC, transmite Mediafax.

“Domnul Ponta, în loc să flecărească ca o precupeaţă, la piaţă, în loc să se ţină de codoşeli politice şi în loc să anunţe evaziv fabricări de dosare politice, trebuie să-şi readucă aminte de angajamentele electorale şi să acţioneze în acest sens dacă vrea cu adevărat să mai reprezinte electoratul care ne-a votat în 2012. Şi anume: să denunţe protocolul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu, să renunţe la susţinerea proiectului Roşia Montană şi a proiectului gazelor de şist, să renunţe la practica ordonanţelor de urgenţă, să renunţe la a mai majora taxe şi impozite şi să revină în cadrul programului de guvernare pentru a aplica reducerea TVA cu cinci procente şi reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu cinci procente, să înceteze să mai fie avocatul unor grupuri de interese care n-au avut nicio legătură cu electoratul care ne-a sprijinit în 2012 şi să-l trimită acasă pe Gabriel Oprea”, a declarat Orban pentru MEDIAFAX, în legătură cu acuzaţiile premierului Victor Ponta, care a susţinut că deputatul PNL ar fi într-un “grup cu Elena Udrea” care s-ar ocupa de “dat jos Guverne de pe litoral sau de pe la cumetrii”.

Citeşte şi Declaraţie INEDITĂ a Elenei Udrea. Ce spune despre Victor Ponta

Pe de altă parte, întrebat în ce măsură PSD ar trebui să-şi menţină susţinerea pentru Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale, în contextul ultimelor atacuri reciproce, Ludovic Orban a răspuns: “În conformitate cu protocolul USL, este obligaţia PSD să sprijine candidatul PNL la Preşedinţie. Nerespectarea acestei obligaţii, care este instituită în protocol, ar arăta în mod evident că PSD n-are cuvânt, că nu-şi respectă angajamentele şi că a făcut această alianţă numai pentru a-şi servi propriile interese (…) Nu este un drept, ci este o obligaţie a PSD să sprijine candidatura domnului Antonescu la Preşedinţia României”, a mai afirmat Orban.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la B1TV, că Ludovic Orban, care i-a cerut demisia, are de fapt un conflict cu Crin Antonescu, liderul PSD afirmând că fostul ministru PNL al Transporturilor este “în grup cu Elena Udrea”, aceştia “dând jos Guverne de pe litoral sau de pe la cumetrii”.

Citeşte şi Orban: Votez orice moţiune de cenzură împotriva lui Ponta, “hibrid nereuşit” între Iliescu şi Năstase

Ponta a spus că Orban are, de fapt, o problemă cu Crin Antonescu, preşedintele PNL. “Dă în mine ca să mai dea în el”, a adăugat Ponta.

Potrivit premierului, Orban este “în grup” cu Elena Udrea, “prieteni ai lui Nelu Iordache”.

Ponta a spus că Elena Udrea şi Ludovic Orban “dau jos Guverne” pe Facebook, de pe litoral.

Deputatul PNL Ludovic Orban susţine că va vota orice moţiune de cenzură împotriva premierului Victor Ponta, despre care afirmă că este “un hibrid nereuşit” între “capitalismul lui Năstase” şi “comunismul lui Iliescu”, nemulţumit fiind de declaraţiile premierului făcute la Roşia Montană.

“Ieri, privindu- l pe Ponta, l-am văzut aievea pe Ion Iliescu al anilor 90, mulţumind minerilor după reprimarea brutală a Pieţei Universităţii. Este adevărat că nu avea decât casca (nou- nouţă, de altfel ca şi toţi ceilalţi asa-zişi mineri, care nu mai sunt mineri din 2006) nefiind dotat şi cu lămpaş sau bâtă. Este adevărat că nu a adus minerii la Bucureşti, dar a făcut un lucru mult mai grav: a promis minerilor că îi ia pe parlamentari de guler şi îi aduce să voteze în mină. Este adevărat că nu a înfierat cu mânie proletară protestatarii din Piaţa Universităţii, însă a făcut un lucru şi mai grav, afirmând: «nimeni nu are voie să spună nu»”, a scris Orban pe Facebook.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă