10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportOrban (PNL): Dan Voiculescu trebuia să se retragă din toate funcţiile publice...

Orban (PNL): Dan Voiculescu trebuia să se retragă din toate funcţiile publice şi să nu mai candideze pentru Senat. Se ştia că dosarul este în instanţă

Deputatul PNL Ludovic Orban a comentat, luni seară, în emisiunea „Aktualitatea”, de pe B1 TV, pe marginea demisie lui Dan Voiculescu din Senat, apreciind că acesta nu ar fi trebuit să candideze pentru un nou mandat, ba mai mult, ar fi trebuit să se retragă din toate funcţiile publice, informează b1.ro.

„Nu înţeleg de ce a candidat, a greşit, pentru că urma să fie ales senator şi se ştia că acest dosar este în instanţă. Dan Voiculescu trebuia să părăsească toate funcţiile publice şi să nu mai candideze pentru funcţia de senator. Este evident că nu eşti singur de capul tău, eşti într-o structură politică, într-o alianţă, orice lucru care ţi se întâmplă ţie afectează şi structura politică”, a spus Orban.

Dan Voiculescu şi-a dat demisia din Senat, luni, la o săptămână după ce a depus jurământul pentru al doilea mandat de senator. Preşedintele fondator al PC nu depusese jurământul în ziua în care l-au depus toţi senatorii, invocând probleme de sănătate. Aceasta este a treia oară când Dan Voiculescu demisionează din Parlament.

Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este inculpat senatorul Dan Voiculescu, ar fi trebuit să fie reluat pe 31 ianuarie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis cererea procurorilor anticorupţie de urgentare a judecării cazului.

Citeşte şi: Cum comentează VEDETELE Antena 3 demisia lui Dan Voiculescu. Vezi ce legătură cu Traian Băsescu au găsit

Demisia sa determină mutarea procesului său de la instanţa supremă, competentă să judece parlamentari, la Tribunalul Bucureşti. ICCJ este aceeaşi instanţă care l-a condamnat pe fostul premier Adrian Năstase la doi ani de închisoare în dosarul “Trofeul Calităţii”.

Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.

În urmă cu un an, liderul PC a demisionat din Senat, dosarul său fiind atunci transmis la Tribunal de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Atunci, Voiculescu insista că a renunţat la mandatul său pentru că propunerea sa privind dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală primise aviz negativ de la Comisia de buget-finanţe. (Detalii AICI)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă