8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportPCM Covasna nu susţine în campanie nici UDMR -"partidul minusurilor", nici PPMT-"partidul...

PCM Covasna nu susţine în campanie nici UDMR -“partidul minusurilor”, nici PPMT-“partidul divizării”

Liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, afirmă că regretă că partidul nu participă la alegerile parlamentare, spunând că formaţiunea nu susţine în campanie nici UDMR, care este “partidul minusurilor”, şi nici PPMT, “partidul divizării”, transmite corespondentul Mediafax.

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că organizaţia regretă decizia luată de conducerea centrală a formaţiunii privind neparticiparea PCM la alegerile parlamentare.

“Organizaţia judeţeană a PCM din Covasna a luat act de decizia preşedinţiei centrale a formaţiunii şi regretăm acest lucru. Noi, cei din judeţul Covasna, am fi dorit să participăm la aceste alegeri parlamentare, însă nu noi am decis, ci preşedinţia naţională”, a spus Kulcsar Terza.

El a adăugat că PCM Covasna nu va susţine la alegerile parlamentare nici UDMR, nici PPMT.

“UDMR este partidul minusurilor, a luat decizii în Parlamentul de la Bucureşti care au afectat nu numai soarta maghiarilor din Transilvania, ci a întregii ţări, cum ar fi reducerea salariilor, a pensiilor. Drept urmare nu avem cum să apreciem activitatea lor”, a spus Kulcsar Terza.

El a adăugat că PCM Covasna nu are cum să susţină, în campania electorală, UDMR, o formaţiune care în ultimii 22 de ani “a dovedit că nu poate să reprezinte interesele comunităţii maghiare”.

“Este un semn «minus» lângă ei, nu numai că nu au făcut nimic în ceea ce priveşte drepturile comunităţii maghiare, ci de multe ori chiar au adus deservicii”, a susţinut el.

În ceea ce priveşte PPMT, Kulcsar Terza a afirmat că, în acest caz, poate vorbi de un partid al divizării, care nu a dorit materializarea solidarităţii între formaţiunile politice maghiare de dreapta, adică între PCM şi PPMT.

“PPMT este partidul divizării, deoarece la alegerile locale a divizat dreapta maghiară. Şi înaintea alegerilor locale am propus să participăm împreună, pe liste comune, şi, dacă acest lucru s-ar fi materializat, împreună am fi obţinut rezultate mult mai bune decât am obţinut separat. (…) PPMT a refuzat atunci propunerea PCM, susţinând că preşedintele de atunci, Szasz Jeno, ar fi o piedică în faţa înţelegerii”, a spus liderul PCM Covasna.

El a adăugat că, între timp, PCM are un nou preşedinte, însă cu toate acestea PPMT nu a dorit o înţelegere între cele două formaţiuni nici pentru alegerile parlamentare.

Kulcsar Terza a menţionat că în judeţ sunt candidaţi ai PPMT pe care PCM nu poate să îi susţină, dar, spre exemplu, pe preotul reformat Santa Imre, care candidează din partea PPMT pentru Camera Deputaţilor, îl consideră un om corect şi onest.

Preşedintele PCM Covasna le recomandă membrilor şi simpatizanţilor să voteze, în orice caz, un candidat maghiar la alegerile din 9 decembrie, menţionând că maghiarii sunt înţelepţi, drept urmare vor şti să facă o alegere.

Cele mai citite

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă