30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportPDL: Tokes să retracteze de urgenţă declaraţiile extremiste adresate PE

PDL: Tokes să retracteze de urgenţă declaraţiile extremiste adresate PE

PDL îi cere lui Laszlo Tokes să retracteze de urgenţă “declaraţiile iresponsabile şi extremiste adresate Parlamentului European”, afirmând că UE “nu poate fi construită cu extremişti”.

“PDL îi cere lui Laszlo Tokes să retracteze de urgenţă declaraţiile iresponsabile şi extremiste adresate Parlamentului European. Partidul Democrat Liberal condamnă ferm declaraţia iresponsabilă a europarlamentarului Laszlo Tokes. Partidul Democrat Liberal consideră că extremismul este un pericol pentru orice stat democratic, cu atât mai mult în contextul internaţional actual. Uniunea Europeană nu poate fi construită cu extremişti”, se arată într-un comunicat semnat de Anca Boagiu.

Citeşte şi:Antonescu, despre declaraţiile lui Tokes: Scandalos şi alarmant

Boagiu menţionează că PDL va acţiona, în continuare, pentru apărarea statului de drept, pentru unitatea şi integritatea teritorială a României şi pentru garantarea drepturilor tuturor cetăţenilor români, indiferent de etnie, conform valorilor europene.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, luni, în PE, că secuii din Ţinutul Secuiesc sunt pe cale să devină minoritari pe propriul teritoriu, aşa cum s-a întâmplat cu tătarii în Peninsula Crimeea şi a cerut ajutor UE pentru obţinerea autonomiei.

Citeşte şi: Tokes şi Sogor cer sprijin în PE pentru autonomia Ţinutului Secuiesc

Laszlo Tokes a precizat că la Târgu-Mureş a avut loc, luni, o manifestaţie a minorităţii maghiare “împotriva politicii de asimilare a Guvernului român”. Secuii din Ţinutul Secuiesc “sunt pe cale, precum tătarii din Peninsula Crimeea, să devină o minoritate pe propriul teritoriu”, a mai spus Tokes, care a cerut Parlamentului European şi celorlalte instituţii europene să-i ajute pe secui să obţină autonomia.

Citeşte şi: Băsescu: Extremismul prinde iarăşi rădăcini în Europa, pe fondul crizei

Cele mai citite

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...
Ultima oră
Pe aceeași temă