20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPDL cere demisia lui Dușa pentru că a permis politizarea Armatei

PDL cere demisia lui Dușa pentru că a permis politizarea Armatei

Vicepreşedintele PDL Alin Tişe a declarat, marţi, că democrat-liberalii cer demisia ministrului Apărării, Mircea Duşa, pentru că a permis "politizarea Armatei" în urma mutării cabinetului premierului Victor Ponta în sediul MApN, relatează Mediafax.

Senatorul Alin Tişe a declarat, marţi, că prin mutarea cabinetului la Ministerul Apărării Naţionale (MApN), premierul Victor Ponta "trage Armata în mocirla luptelor politice".

"PDL solicită demisia ministrului Apărării, Mircea Duşa, care a permis politizarea Armatei Române în urma mutării cabinetului premierului Ponta în sediul MApN. Această mutare este o rușine pentru România şi pentru democraţia din România. Ponta compromite Armata Română şi își bate joc de militari, implicând armata în confruntarea politică pe care o duce. Premierul trage Armata Română în mocirla luptelor politice, vrea să se ascundă, probabil, împreună cu baronii locali ai PSD, de instituțiile publice. Sediul Guvernului nu-l decide primul-ministru, iar acesta nu poate să-şi exercite funcția decât la sediul Guvernului", a spus Tişe.

Potrivit acestuia, PDL solicită Armatei, militarilor de carieră, "să reacţioneze şi să nu permită această bătaie de joc".

"Militarii de carieră nu trebuie să permită politizarea Armatei", a adăugat senatorul PDL.

Marţi, premierul Victor Ponta declara că săptămâna viitoare îşi va muta biroul la sediul MApN, unde va avea întâlnirile şi activităţile oficiale, aparatul de lucru rămânând la Guvern, motivul gestului său ţinând de evitarea "înscenărilor lui Băsescu şi ale presei".

Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă