17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportPonta: Nu voi vota în cazul arestării deputatului Florin Popescu

Ponta: Nu voi vota în cazul arestării deputatului Florin Popescu

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat că nu va participa, în calitate de parlamentar, la votul din plen legat de cererea justiţiei de arestare preventivă a deputatului Florin Popescu şi nici nu va exista o dispoziţie pentru parlamentarii PSD, fiecare urmând să voteze aşa cum crede, relatează Mediafax.

"Nu o să mă duc să le spun cum să voteze. Nici nu vreau, ca prim-ministru, să mă apuc să citesc cereri de arestare, nu am făcut-o la nimeni altcineva. Nu particip la vot, nu am participat nici la celelalte voturi. Nu se va da o dispoziţie politică, este un vot de persoană şi fiecare votează cum crede, pentru că atât timp cât justiţia nu este în niciun fel împiedicată, domnul acesta poate fi trimis în instanţă… Dacă trebuie sau nu arestat, lăsarea în libertate, dacă prezintă pericol pentru ordinea publică, vor decide cei de la comisia juridică. Nu cunosc, nu mă uit pe doar şi nici nu ar fi normal să mă uit", a spus Ponta la România TV.

Procurorul general Tiberiu Niţu i-a transmis, miercuri, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a solicita încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu – acuzat că ar fi cerut mită în campania electorală din 2012.

Demersul vine după ce DNA a cerut aviz pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, în dosarul în care acesta este acuzat că a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetăţenilor în campania electorală din iunie 2012.

Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dâmboviţa şi preşedinte al CJ Dâmboviţa în mandatul 2008-2012. În decembrie 2012, Florin Popescu a obţinut un mandat de deputat în Dâmboviţa. La începutul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a înscris în PMP.

Cele mai citite

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

Iohannis are nevoie să cumuleze pensia cu salariul de la stat, pentru că mai are doar jumătate de an concediu plătit

Ilustrație: Marian Avramescu Primul meditator al țării, președintele Klaus Werner Iohannis, și-a depus cererea de pensionare ca profesor, deblocând după aproape treizeci de ani...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă