18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportPonta: Vom depune o plângere penală împotriva lui Băsescu pentru atacul mafiot...

Ponta: Vom depune o plângere penală împotriva lui Băsescu pentru atacul mafiot la Gabi Firea

Președintele PSD, Victor Ponta, a anunțat că toți parlamentarii din coaliția de guvernare vor semna o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu pentru atacul mafiot la adresa senatorului Gabriela Firea. 

"Până mâine avem o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, care va fi semnată de toţi parlamentarii din coaliția de guvernare şi, dacă vor dori, şi de parlamentari din celelalte partide parlamentare. Plângerea penală va fi făcută pentru două infracțiuni: pentru amenințare și șantaj", a spus Victor Ponta.

Ponta a mai spus că "este prima dată din 1989 încoace, de când România încearcă să fie democratică, când familia unui senator este ameinţată direct, de către preşedinte". "Este un element fără precedent, care nu mai are nicio acoperire în disputra politică”, a mai spus premierul.

"În momentul în care ameninţă familia unui senator (…) lucrurile sunt fără precedent", a mai spus premierul Ponta, precizând că va fi informată şi Comisia Europeană. El a arătat că este un "atac mafiot" împotriva Gabrielei Firea. "Traian Băsescu trebuie să răspundă în faţa legii. Doamna senator trebuie să vadă foarte clar că modelul mafiot cu care am fost conduşi de nouă ani şi jumătate nu intimidează", a menţionat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la Realitatea TV, că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului".

Preşedintele a mai spus despre Gabriela Firea că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu.

În replică, senatorul Gabriela Firea a scris, luni, pe Facebook, că preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, "un mesaj fără niciun echivoc" legat de activitatea ei în Comisia Călăraşi.

"Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!", afirmă Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...

VIDEO. Tenis sau fotbal? Al Nassr, victorie clară împotriva Al Wehda. Cristiano Ronaldo bifează al 66-lea hat-trick din carieră

Cristiano Ronaldo continuă să impresioneze în campionatul Arabiei Saudite, demonstrând încă o dată de ce este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Ultima oră
Pe aceeași temă