23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPonta: La un moment dat mi-aş dori să fiu preşedintele României. Aş...

Ponta: La un moment dat mi-aş dori să fiu preşedintele României. Aş nominaliza un liberal pentru postul de premier. Sunt şanse de 49% să candidez la prezidenţiale

Premierul vorbeşte, luni seara, la Antena 3, despre Guvernul Ponta III, despre faptul că se gândeşte ca, la un oment dat, să candideze la preşedinţie şi că atunci, dacă ar ajunge preşedintele României, va nominaliza ca premier, un liberal.

”L-am votat pentru funcţia de preşedinte al Senatului pe domnul Antonescu, care a renunţat aşa teatral la funcţie, iar acum l-am numit pe domnul Tăriceanu fiindcă are statură politică să fie al doilea om în stat şi va reprezenta cu onoare România oriunde va merge,” a declarat Victor Ponta, luni seara, la Antena 3.

“Cu candidatura, lucrurile din punctul meu de vedere sunt destul de clare. Prima opţiune este refacerea USL şi un candidat comun alături de liberali. Dacă nu există această variantă şi nu va fi din cauza noastră, atunci a doua variantă este aceea de a sprijini unul din candidaţii care sunt doriţi de poporul român, nu de PSD sau PC sau UNPR şi aici lista deja e foarte scurtă: Mugur Isărescu, dacă va dori să candideze, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu şi de la noi din partid, atât cât mă uit, domnul Geoană şi cu mine suntem cei care putem candida cu şanse”, a spus Ponta.

”Mi-aş dori cândva să fiu preşedinte, dar la sfârşitul anului aş vrea să fiu prim ministru. Nu putem însă tranşa în această seară problema candidatului. Am spus că văd mai mulţi candidaţi capabili la prezidenţiale cum ar fi şi domnul Isărescu, Oprescu, Tăriceanu, Geoană …Nu vreau să spun că numai eu sunt bun.

Până pe 25 mai nu veţi avea un răspuns”, a mai spus Ponta.

”Tăriceanu are statura politică să fie al doilea om în stat. A fost un premier bun”, a declarat Victor Ponta, luni seara, le Antena 3.

“Evident că dorinţa lui Băsescu era ca eu să nu mai fiu prim-ministru, dar nu i s-a împlinit această dorinţă. Realitatea a fost foarte clar exprimată în Parlament şi toate semnalele interne şi internaţionale erau foarte clare. Evident că au fost şi semnale internaţionale, oficiale, nu publice, acelea că, într-o ţară democratică, dacă ai votul cerut de Constituţie în Parlament, trebuie să laşi acel Guvern”.

”Va daţi seamă cum s-ar uita Traian Băsescu la o finală la prezidenţiale între Ponta şi Antonescu? Numai gândul acesta mă încântă. Nici pe domnul Antonescu nu-l iubeşte Traian Băsescu… să nu-l luaţi în serios când mai spune”

”Dacă aş fi preşedinte, premier nu ar trebui să fie pus tot un coleg de la PSD. Premierul va fi de la un alt partid.”

”Aş nominaliza un liberal. Nu cred că domnul Antonescu şi-ar dori această funcţie”.

”Sunt şanse 49% să candidez la prezidenţiale”.

Cabinetul Ponta III

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor:

“Sunt o mare susţinătoare a măsurii de reducere a CAS, am discutat cu specialişti şi încercăm să găsim metode. Sper că anul acesta, eu asta lupt foarte mult, dacă nu – poate la începutul anului viitor, să-l punem direct în Codul Fiscal, să apară de la 1 ianuarie, dar sper că din iulie”, a spus noul ministru al Finanţelor, la Antena 3.

Reducerea CAS cu 5 puncte la angajator “în măsura în care cadrul fiscal-bugetar va permite” este menţionată în noul program al Guvernului.

Citeşte şi: Tăriceanu: Trebuia să-mi asum această responsabilitate. Proiectul USL este un proiect neîmplinit trebuie dus la bun sfârşit

Ea a adăugat că are ca obiective lansarea unui sondaj sau un audit privind problemele la plata taxelor din punctul de vedere al contribuabilului, pentru a încuraja conformarea voluntară, un dialog mai bun cu mediul de afaceri şi sindicatele, inclusiv legat de “ce anumite informaţii trebuie date presei”, şi plafonarea plăţilor în numerar, proiect promovat de fostul ministru Daniel Chiţoiu.

Răzvan Nicolescu, ministrul Energiei:

România nu va fi afectată din punct de vedere energetic din cazuza crizei din Ucraina.
Suntem a treia ţară din Europa ca independenţă energetică şi lucrăm să mărim această independenţă.
Vom acorda o importanţă mai mare exploatărilor din Marea Neagră.

Florin Jianu, ministrul IMM-urilor. Vrem ca fiecare român care nu are o firmă să poate să-şi deschidă o primă firmă.

Gabriela Szabo: Am acceptat funcţia de ministru după ce mi s-a pus o întreabare al cărei răspuns nu putea să fie negativ. Abia după ce am ieşit afară mi-am dat seama ce am făcut.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă