9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportRemus Cernea vrea să fie preşedinte

Remus Cernea vrea să fie preşedinte

Deputatul independent Remus Cernea a anunţat, miercuri seară, pe Vox Publica, că vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din partea Partidului Verzilor.

Totodată, Cernea a mai spus că îşi propune ca “verzii” să obţină şi două locuri în PE la viitoarele alegeri europarlamentare.

Citeşte şi: Cernea vs. Zgonea. Război stilistic în Parlament

“Ţinând cont de contextul actual care cere schimbări de substanţă în ceea ce priveşte modul de a face politică, de rezultatele obţinute în cei patru ani de când fac politică activă, de nenumăratele mesaje de susţinere primite, de solicitările care vin dinspre societatea civilă dar care sunt ignorate de majoritatea liderilor politici, de interesul crescut al presei, de temele şi propunerile de reformare a societăţii pe care le-am promovat până acum sau pe care le pregătesc alături de colegii mei pentru următoarea perioadă, doresc să îmi anunţ intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Desigur că decizia finală va fi luată de către forurile statutare ale Partidului Verde”, a precizat Remus Cernea.

Citeşte şi: ANI: Deputatul Remus Cernea, incompatibil. El riscă să-şi piardă funcţia de parlamentar

Deputatul a mai scris că este “necesar” ca verzii să obţină mandate în Parlamentul European pentru ca problemele care ţin de apărarea drepturilor omului, exploatările de la Roşia Montană şi gazele de şist să “îşi găsească o voce şi o reprezentare în PE”.

Remus Cernea a mai candidat la alegerile prezidentiale şi în 2009, când nu a trecut de primul tur. Atunci, el a reuşit să obţină 0,62% din voturile românilor. 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă