4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportREZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Ecaterina Andronescu, cel mai mare scor din ţară:...

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Ecaterina Andronescu, cel mai mare scor din ţară: Vezi mandatele câştigate de USL în Capitală

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a obţinut cel mai mare scor, într-un colegiu, adică 68% din voturi. Ea va merge în Parlament alături de alte nume cunoscute din USL care au câştigat alegerile în Capitală şi judeţul Ilfov. Printre ei se află Ludovic Orban, Corneliu Dobriţoiu, Gigi Becali şi Gabriela Vrânceanu Firea, potrivit b1.ro.

În Sectorul 1 al Capitalei, USL îi trimite în Parlament pe Titus Corlăţeanu, Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban sau Vlad Nistor. În sectorul 2 a câstigat un mandat de senator şi liderul UNPR, Gabriel Oprea, dar şi Dumitru Pelican.

Fostul ministrul al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu va ajunge din nou în Parlament după ce a reuşit să obţină peste 50 de procente în sectorul 3 al Capitalei. La Senat, tot în sectorul 3, Ecaterina Andronescu a obţinut 51.500 de voturi, respectiv 68 la sută din sufragii. Acesta a fost, de altfel,cel mai mare număr de voturi cu care este adjudecat un colegiu din ţară.

Nicolae Bănicioiu va fi parlamentar şi în mandatul următor, după ce a obţinut suficiente voturi în sectorul 4. Şi tot acolo, dar pentru funcţia de senator, Dan Voiculescu a obţinut un nou mandat. Asta după ce a demisionat în vara acestui an, din Parlament, pe motiv că este nemulţumit că alianţa din care face parte nu susţinea un proiect de lege. Atunci, surse spuneau că de fapt demisia îl ajuta într-un dintre procesele în care este anchetat. În Camera Deputaţilor va ajunge şi Oana Mizil. Aceasta a câştigat un mandat, pe listele USL, în sectorul 5 al Capitalei.

Fost solist Hi Q, Mihai Sturzu a obţinut un mandat, iar alături de el, tot din Sectorul 6, vine Gigi Becali. Contestat chiar de către cei din PNL în momentul în care partidul a anunţat susţinerea acestuia, Becali va fi unul dintre vei care se vor afla în nou Parlament.

Pentru Senat, a candidat şi a câştigat în sectorul 6 şi Corneliu Dobriţoiu.

Iar USL îşi trimite în Parlament şi oameni care au candidat pe listele din Ilfov. Printre aceştia se află Radu Stroe şi Eduard Hellvig.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă