17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportSCANDAL pe tema PARTENERIATULUI CIVIL. Cernea îi acuză pe conservatori că nu...

SCANDAL pe tema PARTENERIATULUI CIVIL. Cernea îi acuză pe conservatori că nu au inimă

În timp ce conservatorii îl asigură pe Remus Cernea că vor folosi “orice argument” ca să convingă parlamentarii că legalizarea parteneriatelor civile nu reprezintă o prioritate pentru România, deputatul independent spune că este imoral să încerci să îi împiedici pe oameni să îşi clădească o viaţă alături de persoana pe care o iubesc.

Conservatorii au răspuns, joi seară, remarcii lui Cernea privind homofobia din Parlamentul României şi au arătat, într-un comunicat remis redacţiei, că “opţiunea pentru familie nu este o opţiune homofobă”.

Citeşte şi PC CONDAMNĂ parteneriatele civile. Remus Cernea: Ar fi deplorabil să avem partide HOMOFOBE în Parlament

Apărarea familiei tradiţionale, a drepturilor copilului, a drepturilor mamei nu vizează negativ nicio formă de “diversitate sexuală”. Aşa cum “diversitatea sexuală” are dreptul la apărători politici, aşa şi familia tradiţională trebuie reprezentată pe scena publică de politicieni conservatori”, a arătat Partidul Conservator (PC), într-un comunicat remis redacţiei.

În replică, Remus Cernea a arătat că este “imoral” să îi împiedici pe oameni să îşi clădească o viaţă alături de persoana pe care o iubeşti şi că, fără legalizarea parteneriatelor civile, sunt cupluri care nu beneficiază de anumite drepturi legale.

“Este imoral să încerci să îi împiedici pe oameni să îşi clădească o viaţă alături de cel/cea pe care o iubesc. Este imoral să te opui dreptului unor oameni de a beneficia de îngrijire medicală sau de a se vizita la spital. Este imoral să te opui dreptului unor oameni de a lăsa moştenire, în caz de deces, partenerului alături de care au trăit ani de zile. Astfel de lucruri simple, dar necesare pentru viaţa de zi cu zi a multor cupluri, şi heterosexuale şi LGBT, reglementează legea pe care am depus-o pe data de 4 iulie 2013 la Senat, ca primă Cameră sesizată. Sper că social-democraţii şi liberalii din România să susţină, în marea lor majoritate, legea privind parteneriatul civil, tocmai pentru că ei fac parte din familii politice europene care, alături de Verzi, au introdus astfel de legislaţii în majoritatea statelor membre UE”, a arătat deputatul independent, într-un comunicat remis redacţiei.

Citeşte şi Cernea aşteaptă sprijinul PNL şi PSD pentru iniţiativa parteneriatelor civile

Totodată, Cernea a criticat lipsa de asumare a identităţii în comunicatele “homofobe” de ieri ale conservatorilor şi a spus că “lipsa de adecvare la vremurile pe care le trăim a celor de la PC este evidentă”.

“Modernizarea României, atâta cât s-a făcut, a fost realizată de către politicieni care şi-au asumat principiile şi valorile democratice europene şi care au încercat să pună România pe drumul către aceste valori. Lipsa de adecvare la vremurile pe care le trăim ale celor de la PC este evidentă. Ne putem aştepta ca roboţii lor fără inimă să emită şi comunicate în care să limiteze drepturile celor care scriu cu mâna stângă, ale celor care aparţin unor diverse minorităţi sau ale celor care gândesc liber”, a remarcat deputatul în comunicat.

Sper ca liderii curajoşi de la PC să îşi ridice privirea din pământ, să se informeze şi să înţeleagă cadrul internaţional general în care sunt lansate comunicatele homofobe nesemnate ale acestui partid… Poate, atunci, inima va începe să le bată din nou“, a concluzionat politicianul în comunicat.

În replică, patru deputaţi conservatori i-au transmis lui Cernea că nu acceptă legalizarea parteneriatelor civile pentru că nu sunt “modernişti”, din raţiuni demografice şi religioase.

Deputatul de Cluj Ioan Moldovan a respins afirmaţia lui Cernea vizavi de populismul declaraţiilor PC şi a subliniat că va încerca să-şi convingă colegii că nu trebuie să sprijine parteneriatele civile.”Cu certitudine, conservatorii nu depind de această afirmaţie a lui Cernea, care este lipsită de substrat. Avem alte opinii, alte teme, mai relevante politic, cu care vom comunica electoral în 2014. Resping cu tărie proiectul de lege privind parteneriatul civil dintre homosexuali şi cu siguranţă îmi voi convinge şi colegii de acest lucru”, a arătat Moldovan.

Şi deputatul de Bacău Constantin Avram a arătat că, în calitate de român ortodox, nu poate fi de acord cu legalizarea căsătoriilor homosexuale şi adopţiei copiilor de către cupluri gay.

“În opinia mea, şi a Partidului Conservator, trebuie să luăm atitudine clară şi neechivocă atât faţă de intenţiile privind legalizarea căsătoriei între persoanele de acelaşi sex, cât şi faţă de solicitarea acestora de a adopta copii. Ca român ortodox, nu pot fi de acord cu recunoaşterea juridică forţată a căsătoriilor dintre homosexuali. Dincolo de tradiţie, familia are ca prim scop asigurarea continuităţii noastre – şi voi susţine în continuare dezvoltarea ei, cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu un proces accentuat de îmbătrânire şi cu o scădere importantă, de la an la an, a populaţiei”, i-a transmis Avram lui Cernea.

Totodată, deputatul de Cluj Vicenţiu-Mircea Irimie a spus că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie şi reprezintă nucleul societăţii: “Am o poziţie unitară cu intreg partidul şi anume că familia este constituită din bărbat şi femeie, familia este nucleul de bază al societăţii. Nu mă consider un modernist şi nu accept ideea de parteneriat civil, cu atât mai puţin să apară în cadru legal o asemenea prevedere“.

În plus, şi deputatul Aurelian Ionescu a reiterat ataşamentul conservatorilor faţă de valorile tradiţionale şi a arătat că PC va continua să promoveze modelul familiei tradiţionale.

“Suntem total împotriva oricăror acţiuni legislative care ar altera filonul moral al familiei creştine tradiţionale – locul unde se formează comportamentele, moravurile, reflexele bunei educaţii şi modelul civilizat de comunicare şi interacţiune la nivel social. Nu vom susţine vreodată o formulă de parteneriat civil care maschează legalizarea căsătoriilor homosexuale, atâta timp cât acestea sunt şi vor rămâne în contradicţie cu optica majoritară a românilor şi cu tradiţiile creştine pe care se bazează şi se formează familia în România. Abordarea legislativă abruptă şi fără o consultare populară clară şi coerentă asupra unei probleme atât de sensibile pentru spaţiul intrarelaţionar românesc ar fi un model social adoptat forţat din afară şi aplicat greşit într-o comunitate căreia nu i se potriveşte. Astfel, aşa cum am mai spus-o, parlamentarii Partidului Conservator se vor opune adoptării proiectului de lege privind parteneriatul civil gay, continuând să susţină şi să promoveze atât acţiunile proprii, cât şi pe cele ale organizaţiilor civice şi creştine ce apără familia tradiţională”, a arătat Ionescu, într-un comunicat remis redacţiei.

Remus Cernea a depus proiectul legislativ privind legalizarea parteneriatelor civile la Parlament în 4 iulie. Iniţial, opt parlamentari au semnat pentru susţinerea iniţiativei, printre care şi un deputat PC.

Joi, conservatorii au precizat într-un comunicat că nu vor susţine niciodată legalizarea parteneriattelor civile, un “paravan” pentru sprijinirea căsătoriilor între homosexuali, şi că deputatul PC Răzvan Rotaru şi-a retras sprijinul.

Iniţiativa a stârnit, până în prezent, numeroase discuţii între politicieni. Printre ei, liberalul Puiu Haşotti, ale cărui afirmaţii despre “boala homosexualităţii” au stârnit nemulţumirea Parlamentului European.

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă