6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportȘeful Comisiei Nana: Parlamentarii juriști să precizeze statutul Comisiei

Șeful Comisiei Nana: Parlamentarii juriști să precizeze statutul Comisiei

Preşedintele Comisiei Călăraşi a declarat, miercuri, că va solicita Comisiilor juridice ale celor două Camere să precizeze care este statutul juridic actual al comisiei, după ce Parchetul ICCJ a demarat cercetări în cazul Nana, conform Mediafax.

Senatorul Mihai Fifor a menţionat că există în Regulamentele Camerelor o precizare care se referă la faptul că atunci când pe rol apare o investigaţie a unui organism specializat, respectiv Parchet, sau DNA, comisia parlamentară îşi suspendă activitatea, drept pentru care va solicita să i se precizeze statutul juridic al comisiei.

Citește și: Procurorii PICCJ au început cercetările în cazul Nana, în urma sesizării depuse de Corpul de Control al premierului

"Şi noi am aflat cu câteva minute înainte de a finaliza şedinţa de azi despre faptul că s-a început, s-a deschis o urmărire pe această temă la Parchet. Noi azi o să formulăm o întrebare către Comisiile juridice ale Parlamentului pentru a ni se comunica situaţia juridică în care ne aflăm noi ca şi comisie în momentul de faţă", a spus Fifor.

El a precizat că raportul Comisiei este aproape finalizat. "Practic, singurele documente care trebuie să ne mai parvină sunt cele de la ANAF în cursul săptămânii viitoare. În rest practic noi suntem gata cu raportul. Eu cred că nu ne suprapunem ca activitate cu nimeni, dar pentru o cât mai bună clarificare a lucrurilor, solicităm comisiilor juridice să ni se precizeze care este în momentul de faţă din punct de vedere juridic statutul comisiei noastre", a spus Fifor.

El a arătat că, în condiţiile în care rapotul este finalizat, nu ar avea sens suspendarea activităţii comisiei. "Eu vă spun că noi practic ne-am încheiat această activitate. Raportul nostru este ca şi finalizat. Practic nu ştiu ce să mai suspendăm, dar ca să fim absolut în regulă facem această solicitare", a mai spus Fifor.

Citește și: Băsescu: Înființarea Comisiei Nana este un abuz. Firea poartă ghinion oricărui bărbat pe care spune că îl spijină

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală în cazul Nana, pentru conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în urma sesizării transmise de Corpul de control al primului ministru.

"În urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi", se arată într-un comunicat de presă al PICCJ.

Procurorii au dispus, miercuri, începerea urmăririi penale cu privire la faptele sesizate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă