13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportTermenul pentru adoptarea legilor care urmau să fie adoptate tacit, prelungit cu...

Termenul pentru adoptarea legilor care urmau să fie adoptate tacit, prelungit cu două săptămâni

Senatorii au decis, marți, să prelungească cu două săptămâni termenul de dezbatere pentru 49 de iniţiative legislative care riscau să fie adoptate tacit miercuri, relatează Mediafax.

Propunerea de prelungire la 60 de zile a termenului de dezbatere a iniţiativelor legislative cu termen de adoptare tacită la data de 23 aprilie 2014, propusă de liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a fost aprobată cu 72 de voturi "pentru", 24 de voturi "împotrivă" și două abțineri.

Senatorii au luat această decizie pentru ca aceste proiecte să nu treacă la Camera Deputaților, în cazul în care Senatul nu ar reuși să le dezbată și să le voteze în zilele de marți și miercuri, înainte de perioada în care membrii acestei Camere ar urma să lucreze în teritoriu.

Citește și: UPDATE. Senatorii și-au luat o lună de vacanță. Antonescu: Sper că parlamentarii nu vor cere și diurnele

Decizia a fost criticată de liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, care a argumentat că încalcă prevederile regulamentare potrivit cărora termenul de 60 de zile pentru dezbatare se stabilește doar pentru coduri sau pentru proiectele care au "o complexitate deosebită".

În acest sens, liberalul a menționat că multe dintre propunerile legislative nu se încadrează în aceste prevederi. Pe de altă parte, acesta a subliniat că termenul de 60 de zile se va încheia într-o perioadă în care, oricum, senatorii nu se vor putea reuni în plen pentru a legifera, fiind în teritoriu.

"Propunerea nu e regulamentară, nici logică", a conchis el.

În cursul ședinței, o parte dintre aceaste proiecte au fost adoptate, altele respinse sau retrimise la comisii, pentru reexaminare.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă