15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu: Înființarea Comisiei Nana este un abuz. Firea poartă ghinion oricărui bărbat...

Băsescu: Înființarea Comisiei Nana este un abuz. Firea poartă ghinion oricărui bărbat pe care spune că îl spijină

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, la Cotroceni, că înființarea Comisiei Nana este un abuz și că persoanele fizice nu trebuie anchetate de comisii parlamentare.

Citiți principalele declarații ale președintelui Băsescu, în format LIVE TEXT:

– ”O să încep întâi cu Comisia Nana, pe care a cerut-o Victor Viorel Ponta ca sa ancheteze o afacere privată. Ar fi constatat că persoane private nu pot fi anchetate de Guvern si Parlament. Consider că este un abuz formarea comisiei parlamentare pt. investigarea achiziției de teren a familiei mele”.

Citește și: Ponta a semnat primul plângerea penală împotriva lui Băsescu

– ”Dîndu-și seama că este vorba de primari PSD și prefecți PSD, s-au dat titluri ilegale, dacă au fost ilegale și cei vinovați să răspundă în fața legii, constatând că ilegalitățile au fost comise de baroni de-ai lor, dna Firea, o șantajistă de profesie, lansează o altă minciună, că firma a fost inactivă și nu se putea face o chitanță, dar pământul și la comisie au toate documentele, pamantul nu s-a vandut pe chitanță”.

– Ultima inovatie a mincinosului Ponta e de spalare de bani, dupa mintea lui de procuror ratat.

– Singurul element de care imi aduc aminte a fost declaratia mamei procurorului Panait ca Ponta a fost ultimul care l-a vazut in viata, in rest nimic.

Citește și: Ponta, despre Băsescu: Un tată care îşi bagă în faţă copiii pentru a ascunde propriile fapte murdare este degenerat

– ”Cum poate si un om cu cateva clase ca se poate face spalare de bani cu bani luati de la banca? Nu s-a umblat cu bani luati in sacosa, banii au provenit dintr-o tranzactie legală. Au zis ba ca e teren ilegal, ca e firma inactivă, ca e teren de la Fundulea si acum, ajungerea la spalare de bani, arată obiectivul strict politic al Comisiei, care dezonoreaza Parlamentul, dar acesta este nivelul pe care il are amjoritatea parlamentara, este o comisie politica care nu are nici un interes comun cu aflarea adevarului.

– Ce mi se pare insa foarte important, daca tot se afla aceasta comisie in functiune, sa vada si cu cele 2.000 de ha de la Fundulea si cred ca prefectii si primarii care au facut operatiunea de spoliere a Statiunii de Cercetare de la Fundulea trebuie să plătească, primarii și prefectii erau de la PSD si PC, daca nu se ocupa ei, ma voi ocupa eu. S-a mers prea departe cu minciuna, o haita de parlamentari si un premier fac un spectacol mediatic, in conditiile in care sute de mii de ha ale statului sunt detinute sau exploatate de baroni ai PSD.

Citește și: Război total între premierul „profund corupt“ și președintele „mafiot“

– Comisia de anchetă ar trebui să ancheteze ce se intampla cu terenurile statului. Cine exploateaza cele 300.000 de hectare ale statului?

– I-as aduce aminte senatoarei Firea ca a primit o amenda pentru santaj de 1.000 de lei, are o scoala bună, e crescută la școala turnătorului Felix. Să nu o ia purtătoare de cuvânt, poartă ghinion oricărui bărbat pe care spune că îl spijină. Dna senator s-a simtit lezata ca am spus sa priveasca mai atent la ce e in ograda sotului ei, la Voluntari, spunand eu ca exista riscul ca sa nu-l gaseasca acasa. Stiti ca dl Pandele este capitan de cursa lunga, ca si mine. După ce navigam nouă luni, aveam concediu trei luni. Erau foarte multi care nu stateau trei luni si jumatate, dupa o luna isi cautau vapor, sa plece in cursa. Plecau. De ce? Va las pe dvs. sa va ganditi, de bine ce le era acasa.

Citește și: Băsescu: Ar fi dramă pentru România ca Victor Viorel să ajungă președinte

– Nu e un atac la o femeie, ci la o șantajistă care pretinde sa fie respectată ca senator, după ce făcut școala turnătorului Felix.

– Declarațiile le-am facut pe baza petitiilor cetățenilor de la Voluntari, oamenii au avut un feedback direct de la președinte. Aș spune că dna senatoare santajistă Firea, cu partenerul său VV Ponta ar putea avea alte preocupări. In loc sa coboare in mocirla atacurilor josnice, mai bine s-ar ocupa sa guverneze un pic țara.

– De la UE, 105 milioane de euro pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri, de cheltuit anul acesta și anul viitor.

– Sunt 450 mil euro alocati Romaniei pentru 2014 – 2020, pentru persoane defavorizate, care nu au locuri de munca.

Citește și: Victoria Nuland: Anul acesta ne vom intensifica sprijinul pentru lupta anticorupție din Europa Centrală, de Est și Balcani

– Cand Victor Viorel, de dimineata pana seara, este solidar si ii apara de justitie pe baronii locali, Duicu, Nicolescu, Constatinescu, Cosma? Cum sa raspunzi la mesajul Americii,cand tie ti se cere lege si tu ii transferi lui Bunea Stancu terenuri pentru baronetul din Braila?

Victor Viorel este un premier profund corupt, care sacrifică orice pentru un zambet al unui sef de stat din Asia sau pentru sprijinul baronilor.

– Obiectivul acestui domn nu este sa faca bine Romaniei, ci sa puna Romania sub controlul PSD, si o face cu sprijinul unui trust de presă al unui turnător și cu cel al lui Sebastian Ghiță

– Nici comisia Nana nu ma impresioneaza, nici solidarizarea haitei cu santajista nu ma impresioneaza, ii garantez ca ceea ce el isi imagineaza ca este presiune pe Basescu sa ne lase in pace, au impresia ca datorita mie ii mai strang Parchetele, nu, procurorii ii iau pentru ca fura, nu pentru ca le spune Basescu, eu doar am protejat cat am putut justitia.

– In Romania, cand furi, trebuie să mai si platesti, am trecut de epoca Adrian Nastase, cand nimeni nu se atingea de politicieni.

– Nu ma impresioneaza haita, nu voi face nici un pas inapoi, poate fac o zi pe sapataman un buletin al coruptiei parlamentare, pentru ca opinia publica sa inteleaga ce se intampla. Oamenii s-au obisnuit sa spuna ”ei, a furat, dar a facut ceva si pentru noi”. Nu, oameni buni, s-ar putea face mai mult si pentru voi daca ar fura mai putin sau deloc.

– Cred ca a cedat nervos. Este unic in Europa si ca atitudine. Victor Viorel are o problemă, a cedat nervos, crede că numai armata il mai poate apara de furia baronilor, eu il compatimesc pentru cum a ajuns, solutia de a se ascunde intr-un buncar in Ministerul Apararii si ca este las. La Palatul Victoria, baronii nu pot fi opriti, credeti ca in fata baronilor Victor Viorel este cum este in fata microfoanelor? Dau cu el de toti peretii. La MApN, unitate militara, baronii nu au acces, Viorel ii minte si le spune ca rezolvam problema dupa ce pleaca Băsescu. Numai ca dosarele raman si dupa ce plec eu.

– Este fara precedent in UE si este imaginea unui om care a cedat nervos.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă