15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportTrei deputaţi îl propun pe controversatul Mihai Vlasov baron peste firmele din...

Trei deputaţi îl propun pe controversatul Mihai Vlasov baron peste firmele din România

Trei deputaţi, anume Petrea Dorin Silviu (PSD),  Nicoară Romeo Florin (PNL) şi  Vainer Aurel (minoritari), au iniţiat un proiect de lege care, dacă ar fi adoptat, ar conferi Camerei de Comerţ şi Industrie din România (CCIR) puteri discreţionare asupra mediului de afaceri. În spatele denumirii sobre a CCIR stă  un ONG care şi-a pierdut reprezentativitatea pentru mediul de afaceri şi care este condus de controversatul Mihai Vlasov.

Proiectul urmează unei alte iniţiative ce propunea subordonarea Registrului Comerţului, aflat în subordinea Ministerului Justiţiei, la CCIR. Iniţiativa respinsă de Parlament ar fi adus ONG-ului venituri cifrate anual la aproximativ 50 de milioane de euro, anume integralitatea taxelor încasate de la cele câteva sute de mii de companii din România.

Noul proiect propune ca termenul de Cameră Judeţeană (CJ) să nu poată fi folosit decât de entităţile înfiinţate în baza noii legii. Cu alte cuvinte, actualele Camere trebuie desfiinţate şi apoi reînfiinţate. Noile CJ nu vor putea apăra, deci, decât sub auspiciile ONG-ului condus de Vlasov. Dacă în actuala formă a legii Camerelor din 2007, acestea organizează sau avizează târgurile şi expoziţiile, cei trei parlamentari sugerează că pentru aceasta ar fi necesar avizul CJ respective.

Funcţionarea firmelor nu ar mai putea fi posibilă decât dacă acestea sunt înscrise într-un aşa zis Catalog al firmelor, gestionat de CJ. După ce a eşuat în preluarea ONRC, ONG lui Vlasov doreşte dezvoltarea unui alt mecanism  prin care ar căpăta atât controlul firmelor din România, cât şi venituri suplimentare. În plus, nici un clasament asupra mediului de afaceri nu ar mai fi posibil fără avizul CJ. Dacă în actuala legislaţie conducerile CJ sunt alese de agenţii economici, conform noilor propuneri statutul CJ şi persoanele care le conduc vor trebui avizate de conducerea CCIR. Mai mult, orice marcă nu se va putea înregistra la OSIM fără avizul CCIR. Propunerile au loc în contextul în care mai multe Camere Judeţene l-au acuzat pe Mihai Vlasov de deturnare de fonduri şi de incapacitate de a justifica legal cheltuieli făcute din cotizaţiile membrilor, cifrate la milioane de euro.

Potrivit EvZ, Mihai Vlasov a fost interceptat în discuţii purtate cu cămătari de la care împrumuta bani. Publicaţia mai afirmă că acesta este  un împătimit al jocurilor de noroc.  (D.C.)

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă