9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportUDMR a împărţit credincioşilor 500 de ouă verzi

UDMR a împărţit credincioşilor 500 de ouă verzi

UDMR Bistriţa-Năsăud a împărţit, duminică, în ziua de Paşte, cinci sute de ouă verzi pe care erau lipite abţibilduri cu însemnele formaţiunii credincioşilor maghiari care frecventează bisericile catolică şi reformată.

Consilierul municipal UDMR Antal Atilla a declarat că nu este prima oară când formaţiunea pe care o reprezintă împarte ouă etnicilor maghiari din Bistriţa, potrivit Mediafax.

“Este o tradiţie la noi să vopsim ouă în verde şi să punem pe ele câte un abţibild cu însemnele UDMR. În felul acesta, le urăm oamenilor sărbători fericite. Anul acesta, femeile au vopsit 500 de ouă, iar tinerii le-au împărţit, din coşuri, credincioşilor care au ieşit de la slujbă”, a spus Antal Attila.

La Biserica Romano-Catolică de pe strada Gheorghe Şincai din Bistriţa au fost distribuite 200 de ouă, însă nu înainte ca ele să fie sfinţite de protopopul Gered Peter, care a binecuvântat şi coşurile cu mâncare aduse de oameni la biserică.

La ieşirea de la slujbă, oamenii au primit şi câte un ziar în limba maghiară.

Luni, credincioşii romano-catolici vor participa la slujbe după programul duminical, iar marţi, în a treia zi de Paşti, părintele Gered Peter va oficia slujba la Penitenciarul Bistriţa pentru deţinuţii catolici. El va duce şi daruri din partea credincioşilor, ouă, cozonaci şi alte bunătăţi, donate deja în coşuri special amenajate în biserică în Săptămâna Mare.

Cele mai citite

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....

Vești bune pentru șoferii din București! Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă începând de duminică

Circulația pe Podul Grant din București va fi reluată de duminică, 31 martie, pe sensul Crângaşi-Turda, anunță site-ul g4media.ro. Traficul va fi redeschis după aproape...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...
Ultima oră
Pe aceeași temă