12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. Adjuncta Avocatului Poporului, numită interimar la şefia instituţiei

UPDATE. Adjuncta Avocatului Poporului, numită interimar la şefia instituţiei

UPDATE: Parlamentul a decis, vineri, ca Ecaterina Teodorescu să preia interimar funcţia de Avocat al Poporului, conform Mediafax.

Parlamentul a constatat demisia lui Anastasiu Crişu şi a decis, cu 361 de voturi “pentru” şi 25 de voturi “împotrivă”, ca Teodorescu să preia interimar funcţia.

Valeriu Zgonea a spus, în plen, că Birourile Permanent au constatat demisia lui Anastasiu Crişu din funcţia de Avocat al Poporului şi propun ca atribuţiile acestuia să fie preluate de un adjunct al acestuia.

Parlamentarii au votat deschis, prin ridicarea mâinii, ca Ecaterina Teodorescu să fie numită interimar la conducerea instituţiei.

Zgonea a anunţat la începutul şedinţei că sunt prezenţi 371 de parlamentari.

Unul din adjuncţii Avocatului Poporului, Ecaterina Teodorescu, este propusă să preia interimar şefia instituţiei, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, conform Mediafax.

Valeriu Zgonea a mai spus că propunerea se va vota în plen, după şedinţa Birourilor Permanente, prin ridicarea mâinilor.

Interimatul Ecaterinei Teodorescu va dura până în februarie 2014. 

Citeşte şi: VIDEO. Avocatul Poporului a demisionat

Şedinţei Parlamentului urmează să înceapă.

Avocatul Poporului, Anastasiu Crişu, şi-a înaintat demisia, a declarat, joi, preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Antonescu a fost întrebat care sunt motivele pentru care Avocatul Poporului şi-a înaintat demisia.

“A dorit să mulţumească pentru încredere şi pentru faptul – între altele – că pe tot parcursul mandatului exercitat niciodată dinspre partea mea sau dinspre partea partidului nostru nu s-a exercitat niciun fel de influenţă, niciun fel de presiune. Nu i-am cerut să atace nicio ordonanţă (…) Motivele (demisiei, n.r.) sunt de natură personală, aşa cum sunt consemnate oficial şi în cererea de demisie”, a răspuns Antonescu.

Liderul PNL a precizat că nu i-a solicitat niciodată nimic şi a avut două discuţii protocolare, răspunzând întrebării dacă i-a solicitat lui Anastasiu să atace ordonanţa privind TVR.

Numirea lui Anastasiu Crişu, candidatul susţinut de USL, în funcţia de Avocat al Poporului a fost aprobată, la finele lunii ianuarie 2013, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu 358 de voturi favorabile.

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă