10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. Liberalii din opt filiale susţin retragerea miniştrilor PNL din Guvern

UPDATE. Liberalii din opt filiale susţin retragerea miniştrilor PNL din Guvern

UPDATE: Vicepreşedintele PNL Braşov, senatorul Sebastian Grapă, spune că singura soluţie pentru menţinerea USL este ca premierul Victor Ponta să accepte propunerile PNL, în caz contrar liberalii urmând să treacă în opoziţie, relatează Mediafax.

“Singura soluţie pentru păstrarea USL este ca Ponta să accepte propunerile făcute de PNL, orice altceva nu se acceptă. S-a discutat şi în filială şi aceasta este singura soluţie, ca Ponta să accepte propunerile PNL. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, mergem în opoziţie. Ne vom susţine proiectele la fel de bine şi din opoziţie”, a spus el. 

Şeful liberalilor din Buzău a anunţat că va susţine retragerea miniştrilor şi secretarilor de stat din Guvern, adăugând că apoi PNL va trebui să înceapă să facă opoziţie adevărată, relatează Mediafax.

“Diseară va fi un bilanţ al negocierilor de până acum. Este evident că PSD nu-şi mai doreşte să continue acest proiect care se numeşte USL. Personal, cred că singura soluţie este ca PNL să-şi retragă miniştrii şi secretarii de stat, iar ei să-şi asume guvernarea. Din partea PSD am avut numai oprelişti pentru intrarea lui Iohannis în Guvern. Personal, cred că acest fapt se leagă de dorinţa PSD de a avea un control total la Interne pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale. Altfel nu-mi pot explica refuzul care a existat pentru intrarea în guvern a lui Iohannis. PNL va intra în opoziţie şi va face cu adevărat opoziţie. Am fost loiali Guvernului şi USL-ului în Parlament şi în Guvern, am fost deschişi să sprijinim acest proiect, la fel de serios vom face şi opoziţie şi îi asigur pe toţi simpatizanţii şi membrii PNL că după prezidenţiale ne vom întoarce la guvernare”, a afirmat deputatul PNL George Scutaru.

Şi preşedintele PNL Vaslui, deputatul Florin Ciurariu, a spus că marţi seară va vota pentru retragerea miniştrilor şi secretarilor de stat liberali din Guvern.

“Cei de la PSD şi-au planificat de foarte multă vreme să ne scoată de la guvernare, însă au vrut să treacă iarna cu noi. Asta este o vrăjeală de-a premierului că vrea PNL să iasă de la guvernare. Dacă Ponta nu vine astăzi (n.r.-marţi) în Parlament pentru a vota schimbarea structurii Guvernului, ca postul de vicepremier să fie atribuit ministrului de Interne, atunci diseară voi vota pentru retragerea miniştrilor şi secretarilor de stat ai PNL din Guvern. Noi nu stăm în genunchi pentru a rămâne la guvernare”, a precizat Florin Ciurariu.

Preşedintele PNL Constanţa susţine că “nu are rost ca situaţia din USL să fie prelungită la nesfârşit” şi că dacă nu va apărea “vreo modificare pe ultima sută de metri”, liberalii trebuie să decidă ieşirea de la guvernare, conform Mediafax.

“Noi, în totalitatea Biroului Politic, am susţinut că vrem să guvernăm, să ne achităm de promisiuni, că nu vrem ruperea USL, dar dacă până la termenul dat premierul nu va transmite clar că este de acord cu propunerea noastră nu are rost să încurcăm un guvern care şi-a făcut proiecte, planuri, demite, numeşte din membrii PSD şi de la cei doi sateliţi. Nu are rost să o lungim la nesfârşit, să fie o incertitudine totală şi România să fie într-un haos. Nu are rost, ne oprim”, a afirmat Gheorghe Dragomir.

—-

Liderul PNL Arad, senatorul Ioan Cristina, a precizat, pentru Mediafax, că opinia filialei judeţene la Delegaţia Permanentă va fi pentru ieşirea PNL de la guvernare, având în vedere că nu au fost acceptate condiţiile impuse de liberali în timpul negocierilor cu PSD.

Citeşte şi: Pocora, PNL: Continuarea programului USL fără PNL, o ipocrizie şi o minciună

Şi preşedintele PNL Harghita, Stelu Platon, afirmă că a fost mandatat de filială să voteze, la Delegaţia Permanentă, “respectarea protocolului USL şi atât”, dar spune că, în condiţiile actuale, liberalii nu ar avea de ce să îşi dorească să mai rămână în alianţa politică.

“Spun acest lucru pentru că ştiu că şi în rândul PSD, nu numai în rândul PNL, există, totuşi, o opinie destul de largă de menţinere a USL în forma actuală, dar mecanismele sunt mai complicate”, a spus Stelu Platon.

—-

PNL Vâlcea susţine retragerea miniştrilor liberali de la guvernare dacă până marţi seară premierul Victor Ponta nu acceptă cele patru nominalizări făcute de liberali pentru portofoliile rămase libere în Guvern, relatează Mediafax.

“Dacă până la ora 19.00 premierul Ponta nu acceptă propunerile făcute de PNL, suntem de acord cu retragerea miniştrilor liberali de la guvernare”, a declarat, marţi, preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican.

Preşedintele PNL Argeş, senatorul Ion Popa, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că liberalii trebuie “să ia la cunoştinţă” faptul că PSD nu mai susţine formula USL şi să îşi retragă din Guvern miniştrii liberali.

“La Delegaţia Permanentă voi susţine luarea la cunoştinţă a faptului că PSD nu mai doreşte să susţină formula Uniunii Social Liberale, prin nenominalizarea miniştrilor pe care PNL i-a propus pe cele patru portofolii. Acest lucru demonstrează că partenerii noştri nu mai doresc formula USL şi, prin urmare, noi la Delegaţia Permanentă va trebui să constatăm acest lucru. Evident că pasul firesc pe care trebuie să-l facem este acela de a retrage şi miniştrii pe care îi mai avem în executiv”, a afirmat senatorul Ion Popa.

Citeşte şi: Pambuccian, la Guvern, pentru discuţii cu Ponta

El crede că atitudinea PSD este generată de faptul că acest partid nu mai doreşte să susţină candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale.

“Cu acest protocol, cu negocierile care au fost făcute până acum, USL putea să continue să funcţioneze. Dar pentru că se apropie momentul când PSD trebuie să-şi respecte promisiunea pe care a făcut-o şi angajamentul pe care l-a luat USL, şi anume de a-l susţine pe Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale, pentru că se apropie acel moment şi noi am constatat că nu prea mai vor să se ţină de cuvânt, s-a ajuns în situaţia asta, situaţie generată numai de refuzul premierului de a-i numi pe cei patru miniştri pe care noi i-am propus”, a mai spus Popa.

Citeşte şi: VIDEO. Sârbu: Aşteptăm decizia PNL şi vorbim cu UDMR

Delegaţia Permanentă a PNL este aşteptată să tranşeze, marţi seară, situaţia din USL, o decizie anticipată de liderii partidului fiind retragerea miniştrilor liberali din Guvern.

Dacă la şedinţa convocată, marţi, de la ora 19.00, la Palatul Parlamentului, PNL decide să-şi retragă miniştrii din Guvern, este de aşteptat ca aceştia să-şi depună demisiile miercuri, înaintea şedinţei de Guvern.

Citeşte şi: Delegaţia Permanentă PNL decide, marţi seară, dacă liberalii se retrag de la guvernare

Anunţul convocării Delegaţiei Permanente a fost făcut la sfârşitul săptămânii de preşedintele PNL, Crin Antonescu. Acesta, aflat de luni într-o vizită oficială vizită în Austria, este aşteptat să sosească în ţară marţi la prânz.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă