16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportUPDATE: Tribunalul București a admis contestația lui Mircea Diaconu privind candidatura la...

UPDATE: Tribunalul București a admis contestația lui Mircea Diaconu privind candidatura la alegerile europarlamentare. ANI va ataca decizia la Curtea de Apel

UPDATE: Agenția Națională de Integritate (ANI) va ataca decizia Tribunalului București de admitere a contestației lui Mircea Diaconu, a confirmat, sâmbătă președintele ANI, Horia Georgescu, conform Agerpres.

Citește și: Războiul continuă: ANI va ataca decizia Tribunalului din cazul Diaconu

Contestația se va judeca la Curtea de Apel București.

Decizia Tribunalului București nu va fi însă atacată de Biroul Electoral Central, potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț.

Diaconu s-a declarat încrezător, sâmbătă, în decizia pe care o va lua instanța în cazul atacării hotărârii Tribunalului București care a admis contestația sa astfel încât să poată candida la alegerile europarlamentare.

"Va fi foarte clar un recurs. În mod sigur. Am văzut energia pe care o avea reprezentanta ANI", a spus acesta, menționând că, practic, orice intervenient poate face recurs.

———————-

Tribunalul Capitalei a admis, sâmbătă, contestaţia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare, însă decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti, anunță Mediafax.

Citește și: UPDATE: Biroul Electoral Central a respins candidatura lui Mircea Diaconu pentru europarlamentare

Diaconu a contestat la Tribunalul Bucureşti (TB) decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsă candidatura, demersul său fiind admis de această instanţă.

Citește și: Ce vor regizorii din spatele lui Mircea Diaconu

Hotărârea TB va putea fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o decizie definitivă în cel mult două zile de la înregistrarea cererii, dar nu mai târziu de 15 aprilie.

Citește și: Mircea Diaconu, un actor grăbit

Tot la TB s-au judecat, vineri, alte 24 de contestaţii la decizii similare ale BEC. Între acestea s-au numărat cele depuse de Gheorghe Funar, Corneliu Vadim Tudor şi Noua Republică.

Cele mai citite

Chiliman, dezgropat din panseluțe pentru a preveni olifirea lui “Geoge Tuță”

Ilustrație: Marian Avramescu Partidul Național Liberal (PNL) l-a dezgropat pe fostul edil Andrei Chiliman de sub un rond de flori cu panseluțe de mii...

Tradiţii în Joia Mare. Cum vopsim ouăle cu ingrediente naturale

În Joia Mare se prepară mâncărurile care vor fi puse pe masa de Paşte şi se vopsesc ouăle. Iar în timp ce unele gospodine...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...
Ultima oră
Pe aceeași temă