10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE Cum vrea Crin Antonescu să îl debarce pe Daniel Chiţoiu. ...

UPDATE Cum vrea Crin Antonescu să îl debarce pe Daniel Chiţoiu. Frunzăverde a acceptat numirea la MAI (SURSE)

UPDATE Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu a afirmat că demisia sa este posibilă, dar remanierea este exclusă. El a declarat, joi, că nu crede că va fi remaniat, iar întrebat despre eventuala sa demisie, el a răspuns: “E o posibilitate, mâine voi da un răspuns”.

UPDATE PSD a cerut PNL să îi cedeze Ministerul de Interne, postul urmând să fie ocupat, în acest caz, de vicepremierul Gabriel Oprea, care în prezent este interimar. Dacă acceptă acest schimb, PNL ar urma să primească Ministerul Apărării, deţinut în prezent de PSD.

UPDATE Crin Antonescu se întâlneşte la această oră cu Victor Ponta pentru a discuta despre remanierea miniştrilor liberali. Înainte de întâlnire, Victor Ponta a refuzat să spună dacă va accepta schimbarea din funcţie a ministrului Finanţelor Daniel Chiţoiu. La şedinţă sunt prezenţi vicepremierul Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea. 

UPDATE Liderii PNL se reunesc joi la ora 16.00 într-o şedinţă informală la sediul partidului pentru a discuta nominalizarea la şefia MAI, care va fi validată vineri, în discuţie fiind numele preşedintelui CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde,

UPDATE. Sorin Frunzăverde şi-a dat acordul pentru numirea la Ministerul de Interne.

Trei nume erau vehiculate pentru această funcţie: Sorin Frunzăverde, Marcel Vela şi Mihai Stănişoară. Astăzi se va discuta în PNL şi o posibilă remaniere a unor miniştri.

Daniel Chiţoiu ar pleca de la Ministerul finanţelor, conform unor surse politice. În locul său ar veni Eugen Nicolaescu. La Ministerul Sănătăţii ar veni Cristian Buşoi. De asemenea, un posibil înlocuitor pentru Mariana Câmpeanu ar fi Cristina Pocora, purtătorul de cuvântal liberalilor.

Deciziile finale vor fi luate în Delegaţia Permanentă a PNL de mâine care se va reuni pentru a analiza activitate miniştrilor. Principala miză a şedinţei este schimbarea ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu, considerat un apropiat al premierului PSD Victor Ponta. De altfel, conducerea PNL a iniţiat discuţii cu preşedinţii filialelor pentru a vedea ce sprijin are pentru schimbarea lui Chiţoiu. Ultimul reproş care i se aduce lui Daniel Chiţoiu a fost negocierea cu FMI a euroratei fără acceptul conducerii PNL. 

De asemenea, Daniel Chiţoiu este implicat într-un scandal în care procurorii cercetează elaborarea , la iniţiativa ministrului Finanţelor, a unei ordonanţe de urgenţă care ar fi avut ca ţintă schimbarea vicepreşedintelui ASF. 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă