10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportVochiţoiu (PPDD) vrea să înfrăţească o regiune iraniană cu Hunedoara

Vochiţoiu (PPDD) vrea să înfrăţească o regiune iraniană cu Hunedoara

Liderul grupului PPDD din Senat, Haralambie Vochiţoiu, va merge, săptămâna viitoare, în Iran, pentru a înfrăţi o regiune de acolo cu judeţul Hunedoara, unde îşi are colegiul, şi pentru a încerca facilitarea unor contacte politice şi economice, informează Mediafax.

“Facem o înfrăţire între o regiune de acolo şi regiunea Hunedoarea, de unde vin eu, judeţul Hunedoara şi încercăm facilitarea unor contacte politice şi economice”, a spus Vochiţoiu.

El a precizat că nu reprezintă Senatul în această vizită, pe care şi-a achitat-o din banii săi. “Nu e o delegaţie oficială din partea Senatului. Nu e o chestiune oficială a Parlametului. Vizita nu e plătită de Senat. Eu sunt senator, dar nu e plătită de Senat. Nu mă pot dezbrăca de haina de senator, dar nu o e delegaţia oficială a Senatului, nu e plătită de Senat, nu am delegaţia de la Senat. Senatul e în vacanţă. Eu mi-am plătit biletul, cu tot ce trebuie. Fiecare ne plătim”, a spus Vochiţoiu.

El a arătat că în Iran vor merge împreună cu el încă patru sau cinci persoane din Hunedoara, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi oameni de afaceri, el fiind singurul parlamentar.

Vochiţoiu a mai spus că vizita în Iran va dura cinci zile.

El a precizat că a transmis MAE că va merge în Iran. “Eu am cerut sprijinul MAE, le-am spus că merg acolo, ca să ştie de mine că sunt acolo. E o ţară mai îndepărtată şi nu am fost niciodată acolo”, a spus Vochiţoiu, care a arătat că are o relaţie bună şi cu ambasada Iranului la Bucureşti, căreia i-a transmis anunţul în legătură cu vizita şi programul acesteia.

Întrebat de unde i-a venit ideea, Vochiţoiu a precizat că această vizită în Iran nu este singulară, fiind consecinţa demersurilor sale făcute pe lângă ambasade.

“În momentul în care am ajuns în Parlament, am trimis la toate ambasadele din România, ca lider de grup al senatorilor PPDD, o adresă în care am spus că sunt cutare, mi-am trimis CV-ul, am spus că reprezint partidul acesta, care e tânăr, e prima dată în Parlament şi vreau să ne cunoaştem, vreau să ştiţi despre noi şi noi despre dumneavostră. Suntem un partid nou intrat pe scena politică şi prin urmare vă transmitem salutul nostru şi invitaţii la o cafea, la o discuţie. Şi unele ambasade au răspuns foarte repede”, a spus Vochiţoiu.

El a arătat că primul ambasador care i-a răspuns a fost cel al Japoniei, după care au urmat răspunsuri de şi de la ambsadele Chinei, Suediei, Germaniei.

Vochiţoiu a precizat că, în consecinţă, vizita pe care o va face în Iran va fi la invitaţia autorităţilor din această ţară. “Avem la ora asta discuţii cu mai multe ţări. Vizita aceasta e făcută la invitaţia celor din Teheran. Eu cred că fiecare parlamentar ar trebui să facă asta. Asta e munca de parlamentar – să încerci să reprezinţi colegiul, să dezvolţi schimburi culturale, economice. Asta e treaba parlamentarilor”, a mai spus Vochiţoiu.

O delegaţie a Parlamentului României va efectua o vizită oficială în Iran săptămâna viitoare, anunţă Cristian Teodorescu, ambasadorul român la Teheran, citat de site-ul postului iranian PressTV.
Potrivit ambasadorului Cristian Teodorescu, în cursul vizitei, delegaţia parlamentară va explora modalităţile de intensificare a cooperării între România şi Iran.

 

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă