10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial"Clubul Bamboo", facut scrum intr-un incendiu

“Clubul Bamboo”, facut scrum intr-un incendiu

Unul dintre cele mai moderne localuri din Bucuresti, Clubul “Bamboo”, situat pe malul Lacului Tei, a fost distrus complet, sambata seara, de un incendiu izbucnit pe terasa din lemn a discotecii. In mai putin de o ora, clubul a fost cuprins in intregime de flacari, pentru stingerea lor pompierii folosind 14 autospeciale cu 130 de tone de apa. Apelul de interventie a fost facut de trecatori in jurul orei 20.15, angajatii clubului incercand pana atunci sa stinga singuri incendiul. Desi constructiile nu erau realizate din materiale usor inflamabile, la ora 21.15 fumul dejagat depasea 15 metri inaltime. Curiosi sa vada ce se intampla, locuitorii din vecinatate – in majoritate tigani – au iesit ca la circ de prin curti, adunandu-se cu mic-cu mare in fata portii. Din cauza spatiului de acces foarte mic, masinile de pompieri de-abia aveau loc de manevre, fiind ingreunate si de cateva turisme parcate pe marginea drumului. Pentru ca localul putea exploda in orice moment de la niste conducte de gaze, fortele de ordine au impins multimea pana la o distanta apreciabila, astfel incat sa nu mai existe nici un pericol.

Botezatu acuza pompierii

Cu o suprafata de 4.000 de metri patrati, clubul reprezinta o investitie de 5 milioane de euro si apartinea celui mai bun prieten al designerului Catalin Botezatu, italianul Joshua Castellani. Botezatu a detinut pana anul trecut actiuni la “Bamboo”, insa de atunci de gestiunea localului se ocupa Castellani. Contrar zvonurilor conform carora “Bamboo” i-ar apartine in continuare lui Botezatu, acesta nu are alt rol decat de reprezentare. Botezatu a facut unele declaratii legate de incendiu, printre care si aceea ca inainte de izbucnirea focului in club ar fi avut loc o altercatie. “A fost un foc pus intentionat. In momentul izbucnirii incendiului, pe terasa se aflau 20 de persoane, dar nici un client. Clubul nu putea arde de la un scurtcircuit, intrucat materialele de constructie folosite nu luau foc usor. Cele doua corpuri de cladire si pontonul erau prevazute cu guri de apa si extinctoare. Focul a fost violent, s-a degajat mult fum, iar personalului i-a fost greu sa intervina”, a spus Botezatu. Acesta s-a declarat suparat pe pompieri, care ar fi venit la o jumatate de ora dupa ce au fost chemati. Mai mult, Botezatu sustine ca a fost sunat de prietenul sau, care l-a rugat sa uzeze de numele sau pentru a impulsiona actiunea pompierilor. “A ajuns mai intai o masina mica cu extinctoare, ca sa constate daca este un incendiu. De-abia in jurul orei 20.30 a aparut prima autospeciala”, a spus Botezatu, care a ajuns la fata locului la aceeasi ora.

Pompierii militari resping acuzatiile

Cadrele de interventie sustin ca primele masini au ajuns in jurul orei 20.24, iar cand s-a constatat cat de amplu este dezastrul au venit si restul autospecialelor. Totodata, pompierii afirma ca primele apeluri privind incendiul au fost primite de la trecatori sau vecini in jurul orei 20.15, in acest sens existand si o banda inregistrata. Masinile pompierilor au patruns destul de greu, intrucat accesul este dificil in zona respectiva. Pompierii militari si politistii bucuresteni fac investigatii la Clubul “Bamboo”, din care n-a mai ramas decat scheletul metalic. Anchetatorii incearca sa stabileasca imprejurarile in care a luat foc localul si care este cauza incendiului. Se fac verificari pentru a se stabili daca incendiul s-a produs de la o tigara aprinsa, de la un scurtcircuit sau daca focul a fost pus intentionat.
Anul trecut, o proprietate a designerului Catalin Botezatu – restaurantul “Casa Taraneasca” din zona Arcului de Triumf – a fost afectata de un mic incendiu. Acesta ar fi fost provocat de un cablu neizolat despre care nimeni nu stia ca avea curent electric in el. A ars o mica parte din copertina terasei din spate, fara a se inregistra insa pagube materiale insemnate. Restaurantul a fost deschis a doua zi, fara alte probleme. Vom reveni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă