17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Cum arată promenada turistică din Mamaia, după reamenajare

VIDEO. Cum arată promenada turistică din Mamaia, după reamenajare

Proiectul de reabilitare a promenadei turistice din staţiunea Mamaia, în valoare de peste 68 de milioane de lei, a fost finalizat după trei ani, informează Mediafax.

Managerul proiectului “Promenada turistică Mamaia”, Ani Merlă, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că acesta a fost cel mai mare proiect al Primăriei Constanța cu fonduri europene în exercițiul financiar 2007-2013, prin programul Regio, iar realizarea lui va duce la dezvoltarea agenților economici cu activități sezoniere şi va atrage mai mulți turiști.

Citește și: Constanța: Investiții în rețeaua de apă și canalizare

Ea a menționat că durata de implementare a proiectului a fost de trei ani, cu unul mai mult față de cum fusese programat inițial, pentru că lucrările au fost oprite în timpul verii pentru a nu afecta turiștii și agenții economici din stațiune.

“Au fost trei ani de implementare, trei ani care nu fuseseră inițial programați. Trebuia să se termine în doi ani, dar datorită faptului că nu am vrut să oprim sezonul estival în vara anului 2014, am stopat noi lucrările, am permis activitatea agenților economici și, bineînțeles, sosirea turiștilor și desfășurarea unui sezon estival normal, iar undeva la sfârșit de septembrie anul trecut am reînceput lucrările de acolo de unde le lăsasem și am continuat în zone neatacate până în acel moment”, a explicat Ani Merlă.

Proiectul a avut ca scop dezvoltarea și promovarea turismului prin reabilitarea infrastructurii publice urbane din stațiunea Mamaia, mai exact modernizarea și reamenajarea promenadei turistice din Constanța – zona Sat Vacanță și stațiunea Mamaia (zona cuprinsă între Piațeta Perla/Hotel Malibu și complex hotelier Bicaz).

Lucrările de reabilitare a promenadei turistice din stațiunea Mamaia au inclus amenajarea trotuarelor și a pistelor pentru bicicliști, dar şi a unei parcări pentru autovehicule.

De asemenea, a fost creat un sistem de colectare și evacuare a apelor pluviale, s-au înlocuit mobilierul urban (băncuțe, pergole, coșuri de gunoi), cișmelele și stâlpii de iluminat, au fost amplasate indicatoare rutiere, panouri informative și indicatoare de orientare turistică.

Contractul pentru proiectul “Promenada turistică Mamaia” a fost semnat în august 2012, iar lucrările au început în toamna anului 2013 și au durat efectiv 11 luni și jumătate, fiind și întreruperi cauzate de condițiile meteo, dar și pentru a nu periclita sezonul estival.

Valoarea totală a proiectului a fost de 68,6 milioane de lei, din care 48,3 milioane de lei a fost contribuția Uniunii Europene, iar câte 8,6 milioane de lei – contribuția Guvernului şi a beneficiarului.

 

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă