16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialAutoritățile din Teleorman ar putea investi 16 milioane de euro în două...

Autoritățile din Teleorman ar putea investi 16 milioane de euro în două stadioane

Autoritățile locale din județul Teleorman ar putea plăti 16 milioane de euro pentru construirea a două stadioane moderne, în Alexandria și Turnu Măgurele, deși echipele locale joacă în Liga a 4-a și a 3-a, informează HotNews.

Astfel, pentru stadionul din Alexandria s-ar putea investi aproximativ 12 milioane de euro, iar în cel din Turnu Măgurele peste 4,2 milioane de euro, cheltuieli suportate de bugetul statului. 

Potrivit Companiei Naționale de investiții, citate de HotNews, stadionul din Alexandria se află, în prezent, în procedură de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, după care urmează demararea procedurii de achiziție publică.

Proiectul vizează „realizarea unui complex sportiv prin reabilitarea, extinderea și modernizarea stadionului deja existent”. Complexul va avea un teren cu iarbă, pistă de atletism de 400 de metri, inclusiv zonă de sprint și bypass pentru obstacole, pistă săritură în lungime, teren sărituri în înălțime și va permite utilizarea stadionului „pentru antrenamente, meciuri amicale, meciuri din cadrul Ligii 1 de fotbal a României și din cadrul cupelor europene”, dar și pentru antrenamente, competiții locale sau naționale de atletism.

Mai mult, vor fi construite și spații de cazare sportivă: 36 de camere. Complexul va avea o capacitate de aproximativ 5.500 de locuri, dintre care pest 2.500 la tribuna „ și aprope 3.000 la tribuna a doua.

Reprezentanții CNI au mai explicat că stadionul din Alexandria este singului „amplasamet sportiv de anvergură”, astfel că investiția este „necesară și oportună pntru relansarea sportuli de masă și performanșa atât la nivel ocal și regional”. Mai mult, primăria speră că stadionul va contribui la „consolidarea conștiinței civice în sânul comunității”, astfel încât tinerii să nu mai părăsească orașul.

Alexandria are circa 45.000 de locuitori, iar echipa de fotbal – FCM Alexandria – joacă în liga a patra. Actualul stadion, construit în urmă cu 40 de ani și care poate adăpost aproximativ 500 de spectatori, va fi demolat pentru a face loc noii arene.

Totodată, Compania Națională de Investiții va face încă un stadion în județul Teleorman, Turnu Măgurele, acare va avea aproximativ 1.500 de locuri și va costa 4.2 milioane de euro.

Echipa de fotbal din Turnu Măgurele are, de la inceputul sezonului 2015-2016, o echipa de fotbal in liga a treia.

 

Cele mai citite

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Guvernul are nou proces la Curtea de arbitraj de la Washington. Bulgarii de la Euroins cer despăgubiri de 500 milioane de euro

Eurohold Bulgaria AD (Eurohold) și Euroins Insurance Group AD (EIG) au depus oficial o Cerere de Arbitraj împotriva Guvernului României, la Centrul Internațional de Soluționare a...

Guvernul aprobă reorganizarea ANAF. Organigrama crește cu 200 de oameni și încă un post de vicepreședinte

În ședința din 23 mai 2024, Executivul urmează să aprobe o Hotărâre de Guvern pentru modificarea organigramei Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Noile reglementări...
Ultima oră
Pe aceeași temă