13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialAzil pentru câini construit în urma unor incidente dramatice

Azil pentru câini construit în urma unor incidente dramatice

Primăria municipiului Satu Mare va amenaja un adăpost pentru câinii comunitari, la marginea oraşului, după ce o femeie a murit în urma rănilor provocate de maidanezi. Primarul Iuliu Ilyes a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că după decesul femeii de 71 de ani sfâşiată de câini, a fost reluat un proiect mai vechi, şi anume amenajarea unui adăpost pentru câinii comunitari, într-o fostă clădire militară de lângă Parcul Industrial.

Ce spune primarul

“Ne-am decis să revenim la o idee mai veche, vom amenaja un azil pentru câini, larg, deschis, la fosta cazarmă de lângă Parcul Industrial. Imobilul a fost preluat de la Armată, este un teren mare, cu cheltuieli mici se poate face o reabilitare minimal”, a declarat primarul.

Potrivit acestuia, adăpostul va fi administrat de către voluntarii asociaţiei pentru protecţia animalelor Free Life, care vor asigura şi hrana maidanezilor. Noul centru ar putea fi deschis în 2-3 luni, conform primarului. Practic, după deschiderea centrului, câinii comunitari sterilizaţi nu vor mai fi eliberaţi pe străzi, ci vor fi închişi.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă