15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialBrigada Rutieră: 40 de piste de biciclete neconforme în Capitală

Brigada Rutieră: 40 de piste de biciclete neconforme în Capitală

Majoritatea pistelor de biciclete din centrul Capitalei nu au fost construite corect, este concluzia verificărilor efectuate de Brigada Rutieră. În prezent, cele 40 de piste de biciclete neconforme au fost închise temporar și semnalizate cu indicatoare ”Accesul interzis bicicletelor”.

În acest context, Comunitatea Bicicliștilor solicită autorităților o dezbatere cu privire la implementarea în perioada următoare a sistemului de transport cu bicicleta în zona centrală a Bucureștiului.

Consilierii generali au aprobat, săptămâna trecută, un proiect care prevede construirea a 98 de kilometri de piste pentru biciclete în Capitală, a 78 de parcări pentru biciclete și a 18 centre de închiriere. Suma totală alocată pentru construirea pistelor, parcărilor și a sistemului de servicii de închiriere se ridică la aproximativ 10 milioane de euro. 

Primarul Sorin Oprescu a anunțat pentru marți o conferință de presă alături de Ministrul Mediului și Schimbărilor climatice, Attila Korodi, cu privire la implementarea sistemului de transport cu bicicleta în zona centrală a Bucureștiului. 

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă