9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCampanie antidrog in scoli

Campanie antidrog in scoli

» Pe tema consumului de stupefiante va fi realizat un film documentar.

» 58 de unitati de invatamant lupta impotriva acestui viciu.

 O noua campanie antidrog a fost initiata de Inspectoratul scolar Judetean in colaborare cu Club Rotary International Constanta. Cele doua institutii isi propun sa realizeze un film documentar pe tema consumului de droguri.  Filmul este destinat adolescentilor si preadolescentilor, dar si parintilor acestora. Publicul-tinta pe care producatorii vor sa il atraga intr-un numar foarte mare este format din tineri cu varste cuprinse intre 13 si 15 ani,  copiii la aceasta varsta fiind deosebit de vulnerabili. Intr-o prima faza, s-a organizat un concurs de scenarii al carui castigator, Bogdan Zotic, este un pasionat al calculatoarelor.
Ideile participantilor la concursul de scenarii vor fi folosite pentru realizarea documentarului ce va fi distribuit in toata tara. Se vor multiplica circa 20.000 de DVD-uri care prin intermediul unitatilor scolare vor fi impartite direct parintilor. 58 de unitati de invatamant din Constanta s-au implicat in aceasta actiune si au distribuit in incinta lor materiale publicitare pe aceasta tema.
Sorin Petrescu, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanta, i-a invitat pe participantii la concurs sa devina voluntari ai institutiei pe care o coordoneaza, datorita faptului ca tinerii au o mare influenta unii asupra altora. De asemenea, a facut un apel la parinti si profesori  semnaland cazurile asupra consumului de stupefiante pe care le observa, pentru ca tinerii sa fie ajutati in timp util. z
Consumul in randul elevilor

Majoritatea tinerilor incearca drogurile din curiozitate, fara sa stie ca unele creeaza dependenta inca de la primele doze. Doar 2% dintre dependentii de stupefiante reusesc o recuperare completa, restul revenind la dependenta chiar si dupa un tratament indelungat. Desi elevii par deschisi sa discute despre tema drogurilor in timpul orelor de consilere, consumul stupefiantelor in randul tinerilor este in crestere. Organizatorii proiectelor antidrog ii sfatuiesc pe parinti sa acorde o importanta deosebita oricaror schimbari observate in comportamentul copiilor.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă