16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCapitala rămâne fără CĂLDURĂ şi fără apă caldă. RADET anunţă ...

Capitala rămâne fără CĂLDURĂ şi fără apă caldă. RADET anunţă sistarea IMINENTĂ a activităţii

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice din București  (RADET) a anunţat  “iminenta sistare a activităţii”.

Comunicatul RADET a fost emis vineri după-amiază.

Sistarea activităţii RADET va avea drept primă consecinţă  oprirea furnizării energiei termice pentru apă caldă şi căldură consumatorilor racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică din Municipiul Bucureşti.

Oprirea activităţii RADET se va realiza “ca urmare a nefurnizării agentului termic de către ELCEN. Sistarea activităţii este generată de notificarea primită de la SC Electrocentrale Bucureşti SA, prin care ni s-a comunicat faptul că începând de vineri, 6 noiembrie, ora 12.00, SNGN ROMGAZ SA va întrerupe furnizarea gazelor naturale către ELCEN”, precizează RADET.

„Am făcut numeroase apeluri, atât în spaţiul public, cât şi către toate instituţiile administrative implicate, pentru conştientizarea situaţiei, astfel încât factorii responsabili să poată lua deciziile necesare sprijinirii sistemului de termoficare. Foarte multe dintre aceste demersuri au rămas însă fără răspuns. Tocmai de aceea, situaţia în care ne aflăm azi, este foarte gravă şi afectează bucureştenii în mod direct. Vă asigur că vom face tot ce depinde de noi din punct de vedere uman şi profesional pentru deblocarea situaţiei actuale”, a declarat Valentin Viţalariu, directorul general RADET.

RADET susţine că  Ministerul  Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice are datorii către RADET care totalizează  715 milioane de lei.

De asemenea, datoriile Primăriei Municipiului Bucureşti către regia autonomă însumează circa 260 de milioane de lei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...

Coaliția trebuie să reziste pentru planurile strategice de călătorie ale șefului statului

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis luptă pentru menținerea coaliției formate din Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL), măcar până își...

Susținerea Dezvoltării Copiilor pe Drumul Lor Unic

În ultimele decenii, autismul a devenit un subiect tot mai discutat și cercetat în comunitatea medicală și în societate în general. Această tulburare...
Ultima oră
Pe aceeași temă