10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCât au costat Zilele Recoltei din Medgidia

Cât au costat Zilele Recoltei din Medgidia

Primăria din Medgidia a organizat Zilele Recoltei pentru că, potrivit edilului, aşa i s-a cerut şi bugetul local nu ar fi fost afectat.

„Am primit solicitare pentru organizarea Zilelor Recoltei. Bineînțeles că am acceptat acest lucru, mai ales că nu a implicat nici un leu din bugetul local. Toată organizarea a fost făcută privat“, a declarat verbal, pentru locuitori, Valentin Vrabie.

Lucrurile stau însă diferit, potrivit declarațiilor aceluiaşi primar, date de data aceasta în scris, în urma unei solicitări a „României libere“. „Cheltuielile suportate de Primăria Municipiului Medgidia pentru buna desfășurare a acestui eveniment au fost de 14.000 de lei“, se arată în răspunsul semnat de primarul Valentin Vrabie.

De asemenea, acesta a precizat că „evenimentul Zilelor Recoltei a fost organizat de Mihai Călin Întreprindere Individuală, cu susținerea financiară a unor agenți economici din municipiul Medgidia“. Mihai Călin este chiar unul dintre cei care cu concertat în timpul evenimentului, alături de soția sa. L-am contactat pe Mihai Călin pentru a verifica informația, dar nu a dorit să comenteze în nici un fel. Singurul răspuns pe care l-am putut obține, înainte de a nu ne mai răspunde la telefon, a fost: „Ai ­visat ceva aseară?“ Acesta nu a mai răspuns mesajelor ulteri­oare. Zilele Recoltei au fost organizate după ce consilierii locali au aprobat, la cererea primarului, organizarea Zilelor Medgidiei. I s-a cerut însă să arate de către consilierii locali PNL și ALDE, în mod transparent, în Consiliul Local, modul cum sunt folosiți banii. A refuzat și evenimentul nu s-a mai ținut.

Între timp, primarul Valentin Vrabie, care a candidat ca independent, a fost racolat de ALDE, unde a devenit președinte executiv.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă