12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCel mai greu tort cu frisca si fructe din lume

Cel mai greu tort cu frisca si fructe din lume

Capitala a intrat ieri pentru a treia oara in Cartea Recordurilor, la categoria "cel mai greu tort cu frisca si fructe din lume", dupa ce reprezentantul Guinness Book a constatat ca uriasa prajitura cantareste 281 kilograme. Tortul a fost preparat din 100 kilograme de frisca, 1.000 de oua si 40 kilograme de zahar. Blaturile au ajuns dimineata, in jurul orei 6, in Piata Constitutiei, unde au fost asamblate. Tot in weekend, Bucurestiul a depasit un nou record mondial, preparand un carnat-gigant cu o lungime de 392 metri. Carnatul a fost pregatit de 25 de oameni, fiind folosite peste 70 kilograme de carne si alte ingrediente. Seria recordurilor mondiale a debutat saptamana trecuta, o data cu adunarea a circa 4.000 de Mosi Craciun care au impartit cadouri. 

 

In acest weekend a venit insa randul produselor culinare, in Piata Constitutiei fiind asamblat ieri "cel mai greu tort cu frisca si fructe din lume". Acesta a cantarit 281 kg si a fost preparat din 100 kilograme de frisca, 1.000 de oua si 40 kilograme de zahar. Blaturile au fost aduse dimineata, in jurul orei 6, in piata, unde au si fost asamblate. Pentru constatarea recordului, Tnuva Romania a comandat producerea unui cantar special, care a fost introdus sub masa pe care s-a asamblat tortul. Reprezentantul Guinness Book, Talal Omar, a omologat noul record, i-a felicitat pe bucuresteni si i-a inmanat certificatul care atesta acest succes primarului general Sorin Oprescu. Imensul tort cu fructe si frisca a fost taiat si servit bucurestenilor amatori sa guste din cea mai mare prajitura din lume.

Carnatul-gigant

Sambata, 27 decembrie, Bucurestiul a intrat in Cartea Recordurilor cu cel mai lung carnat afumat, care a masurat 392 de metri. Sute de oameni s-au inghesuit sa manance din carnatul cel mai lung din lume, la prepararea caruia au lucrat 25 de oameni, fiind folosite peste 70 kilograme de carne, slanina, condimente, usturoi si ingrediente secrete, pentru un gust proaspat si savuros.
Carnatul a trecut prin procese de umplere, unire la capete, fierbere si afumare, realizate prin tehnologii special create. O atentie deosebita a fost acordata in tot acest timp procedeelor de transport si manipulare. "Bucurestenii au confirmat inca o data ca isi doresc sa aiba o viata normala. As vrea sa intelegeti ca toate aceste lucruri care s-au intamplat in ultimele zile sunt pentru dumneavoastra si ca Bucurestiul reprezinta ceva pentru Europa si pentru lume", a spus primarul general Sorin Oprescu. Dupa constatarea noului record mondial, uriasul carnat de la Caroli a fost portionat, prajit si mancat de cei prezenti in Piata Constitutiei, alaturi de alti 2.000 metri de carnati adusi special.

Revelion
» Trupe renumite, in concert
Pe 31 decembrie, locuitorii Capitalei sunt invitati de municipalitate in Piata Constitutiei pentru a sarbatori impreuna trecerea dintre ani. Pe scena vor urca numeroase formatii. Astfel, intre orele 19.00 si 19.30 vor concerta membrii trupei Directia 5; intre 20.20 si 20.50 este randul formatiei Bere Gratis, iar intre 21.00 si 21.30 bucurestenii ii vor putea admira pe cei de la Iris. Trupa Holograf se va afla pe scena intre orele 21.40 si 22.10.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă