21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialClujul găzduiește cel mai important salon de inventică din Transilvania

Clujul găzduiește cel mai important salon de inventică din Transilvania

 

În perioada 23-25 martie 2016, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca organizează Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii “Pro Invent”.

Evenimentul este, printre altele, locul de întâlnire al inventatorilor şi invenţiilor cu oameni de afaceri, întreprinzători interesaţi să pună în practică rezultatele cercetării, inovării şi creativităţii româneşti.

Salonul reuneşte şi în acest an peste 60 de entităţi participante: universităţi, institute, centre şi staţiuni de cercetare, firme, asociaţii ale inventatorilor, persoane fizice din ţară şi din străinătate. Peste 350 de invenţii au fost înscrise pentru jurizare şi acoperă variate domenii ale ştiinţei şi tehnicii, de la noi specii de plante, protecţia mediului, tehnica de calcul, telecomunicaţii şi până la recuperarea metalelor rare din haldele de steril şi implanturi ortopedice, potrivit ClujToday.ro.

Noutăți pentru tinerii cercetători

Salonul din acest an vine cu o noutate pentru ti­nerii participanţi la eveniment: organizarea primei ediţii a Conferinţei Tine­rilor Cercetători „Pro Invent”. Conferinţa se adresează grupurilor de tineri cercetători din cele mai diverse domenii de activitate şi îşi propune să se constituie într-un spaţiu al creativităţii şi al dezbaterii libere de idei inovatoare în vederea deschiderii de noi proiecte de cercetare interdisciplinară.

Pentru prima dată în cadrul salonului vor avea loc demonstraţii ale creativităţii studenţilor care au participat la diverse competiţii internaţionale cu proiecte inovative de excepţie. Evenimentul se desfăşoară în complexul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, situat pe Bd. Muncii nr. 103 – 105. Evenimentul se desfăşoară sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, Filiala Cluj.  

Cele mai citite

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă