10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialComunitatea maghiară, serbată în Blaj

Comunitatea maghiară, serbată în Blaj

Primăria Blaj organizează la sfârșitul acestei săptamâni sărbătoarea Petrisatului, localitate componentă a orașului unde locuiesc în proporție de peste 90% doar etnici maghiari. 

”În fiecare an ne străduim să încurajăm organizarea a câte unui astfel de eveniment important pentru comunitățile rurale pe care municipiul nostru le păstorește. Încercăm să-i aducem acasă cu această ocazie pe cei plecați în alte zări, dar și să dăm celor rămași oportunitatea de a petrece timpul liber într-un mod prietenos și armonios”, declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Dansurile și muzica tradițională maghiară vor fi principalele ingredientele ale acestei sărbători a petrifălenilor, sâmbătă, de la ora 11.00. Evenimentul va începe cu o slujbă religioasă oficiată la biserica din centrul localității și va continua cu un moment de sărbătorire a cuplurilor ajunse la 25, respectiv 50 de ani de căsătorie. După depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor din Petrisat, întreaga comunitate va participa la un prânz comun organizat la noul cămin din localitate.

Programul artistic va începe de la ora 17.30 de copiii și tinerii din Petrisat, de Ansamblul «Hanga» din localitate și de Ansamblul «Kokenyes» din Târnăveni. Ziua se va încheia cu activități sportive, dar și cu balul fiilor satului.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă