7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialPrimăria Capitalei dă 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Primăria Capitalei dă 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

UPDATE joi, 14.02: Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a decis, joi, să aloce suma de 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, cu 31 de voturi pentru şi 20 împotrivă, informează Mediafax.

„Vă rog să votaţi acordarea acestui sprijin financiar deoarece e mai mult decât o biserică. Propun să dăm banii deoarece acest ansambul va avea în componenţă o şcoală, o cantină socială, o sală de spectacole cu muzică sacră. La următoarea şedintă voi prezenta un plan de investiţii pentru spitale, care va presupune acordarea mult mai multor bani decât dăm acum pentru Catedrală”, a declarat înaintea votului Gabriela Firea.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a propus modificarea Bugetului General al Bucureştiului şi acordarea unui sprijin financiar de 15 milioane de lei Patriarhiei Române, pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, propunerea fiind avizată de consilierii generali. La şedinţa consiliului a venit şi un consilier patriarhal pentru a susţine cererea de finanţare.

„Avem nevoie de banii aceştia pentru că, fără sprijinul dumneavoastră, nu vom mai putea continua lucrările. Guvernul ne-a îndemnat să ne indreptăm spre primării. Dacă nu vom primi acest ajutor financiar, generaţia noastră va fi una a eşecului”, a spus consilierul patriarhal pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului, Nicolae Crîngaşu.

Consilierii au votat şi în favoarea acordării altor 4,5 milioane de lei pentru Mănăstirea Antim.

————

Consiliul General al Capitalei va dezbate, joi, proiectul de suplimentare cu 15 milioane de lei a sprijinului acordat Patriarhiei Române pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, informează Agerpres.

Un alt proiect care va fi discutat joi se referă la realizarea unui “teatru temporar”, destinat instituțiilor care nu își pot folosi sălile de spectacol.

Potrivit raportului de specialitate atașat primului proiect, în bugetul Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic, până în prezent, pentru Patriarhia Română era aprobată suma de două milioane de lei, sprijin pentru efectuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. De asemenea, conform aceluiași proiect de hotărâre, ar urma să fie acordat un sprijin financiar de 4,5 milioane lei pentru Mănăstirea Antim, dar și 400.000 de lei pentru Centrul de Protecție a Plantelor București; 2,3 milioane lei pentru Muzeul Național al Literaturii Române; 2,4 milioane lei pentru Muzeul Municipiului București și 789.000 lei pentru Teatrul Evreiesc de Stat.

“Solicitările ante menționate sunt fezabile prin diminuarea cu 25.777.000 lei din bugetul PMB de la poziția “Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca Tei și zona adiacentă lor”, unde conform scrisorii Direcției Management Proiecte și Finanțări Externe nr. 1096/1.07.2016 se propune o diminuare a sumelor aprobate prin HCGMB nr. 32/2006″, prevede raportul de specialitate.

Un alt punct de pe ordinea de zi vizează realizarea unui “teatru temporar”, destinat instituțiilor care nu au săli de spectacol moderne sau au demarat lucrări de reabilitare, modernizare și consolidare.

Pe baza analizei sălilor de teatru existente, s-a estimat un necesar de 400-450 de locuri de spectacol, se arată în raportul de specialitate. Amplasamentul acestui teatru ar urma să fie unul central, cu acces facil auto și prin mijloace de transport în comun.

Tot în ședința de joi, consilierii generali ar urma să aleagă un nou viceprimar, după ce Tudor-Tim Ionescu (ALDE) și-a anunțat demisia din această funcție în urmă cu o lună.

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă