13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialConstănțenii, chemați să protesteze faţă de grațierea colectivă | FOTO + VIDEO

Constănțenii, chemați să protesteze faţă de grațierea colectivă | FOTO + VIDEO

 

PDATE 19.35. La protestul din municipiul Constanța au participat puțin peste 20 de persoane. Vremea rece și vântul tăios i-a ținut pe mulți în casă. Chiar și cei care au ieșit nu au rezistat mai mult de o oră în fața prefecturii, din cauza frigului. ”Vom mai ieși, trebuie să fim mai mulți”, au spus ei. Nu au plecat fără să-și dea o nouă întâlnire: duminică, 21 ianuarie, de la ora 16.00. ”Este de datoria noastră să protestăm. Eu am ieșit și azi, de ziua mea. Sper ca duminică să fim mai mulți. Ce a fost azi e un prim pas”, a spus organizatorul, Cătălin Anghel.

Proteste similare au avut loc și în alte orașe. Citiți mai multe detalii aici: Sute de persoane au protestat, joi seara, față de OUG privind grațierea. Oamenii au scandat: „Fără amnistie, la pușcărie!”


Constănțenii sunt chemați în stradă, în această seară, pentru a protesta împotriva grațierii colective. Adunarea este dată la ora 18.00, în centrul orașului, în fața Prefecturii Constanța.

„Organizez acest protest pentru că cel mai important lucru câștigat după Revoluție este dreptul la atitudine. Cred în dreptul nostru, chiar în obligația noastră de a avea atitudine. Grațierea, fără consultarea societății civile, a experților, nu se poate face. Au mai încercat acum doi ani, dar a picat acum doi ani, pentru că nu a primit vot favorabil de la Comisia Juridică și în Parlament”, a spus Cătălin Anghel, omul care organizează evenimentul chiar de ziua lui.

„Cred că această încercare de a trece ca hotărâre de Guvern este dată pentru anumite persoane și nu cred pentru legi date pentru anumite persoane. Se potrivește prea bine pentru unele persoane”, a mai spus Anghel.

Acesta a spus că speră să vină cât mai multă lume, în ciuda frigului. 

Cătălin Anghel este antreprenor, membru al societății civile. În vara anului trecut s-a înscris în PNL și a participat la alegerile parlamentare, fiind plasat pe un loc neeligibil.


Citește mai multe despre protestul de miercuri seară aici: Mii de persoane au protestat miercuri, în mai multe orașe din țară, față de ordonanțele grațierii și amnistiei. Oamenii au scandat la Guvern: „La închisoare, nu la guvernare!”


Un nou protest împotriva legii grațierii, duminică. Se anunță manifestații în București și în opt orașe din țară, precum și în străinătate


 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă