19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCovasna are trei parcuri industriale construite cu fonduri europene, dar încă nu...

Covasna are trei parcuri industriale construite cu fonduri europene, dar încă nu are investitori

Autorităţile locale din municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc caută investitori pentru trei parcuri industriale construite recent, cu sprijinul Uniunii Europene, informează Agerpres.

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a declarat luni că cele două parcuri industriale din oraş se întind pe o suprafaţă de aproape 14 hectare, iar investitorii au la dispoziţie şase hale şi teren pentru construcţii, care vor putea fi închiriate la preţuri avantajoase. 

“Luna aceasta se va termina şi cel de-al doilea parc industrial (…) Au fost construite în proporţie de 50% din fonduri europene şi 50% din fonduri locale (…) Evident, eu aş vrea să atrag aici cât mai mulţi investitori. În cele două parcuri avem şase hale construite şi restul e teren unde se poate construi. Categoric vom acorda şi facilităţi şi nu vor trebui să plătească taxe locale, asta e foarte important”, a declarat primarul reales. 

El a mai spus că economia municipiului Târgu Secuiesc este dominată de industria uşoară, sector în care salariile sunt “destul de mici”, dorinţa sa fiind de a atrage investitori şi din domenii de activitate cum ar fi automobile sau IT, domenii în care angajaţii sunt mai bine plătiţi. 

Pentru promovarea oportunităţilor de afaceri, Primăria Târgu Secuiesc a rezervat domeniul www.investintargusecuiesc.com, iar în curând va lansa pagina web unde investitorii vor putea găsi informaţiile necesare în limbile română, maghiară şi engleză. 

Şi parcul industrial construit la Câmpu Frumos, lângă Sfântu Gheorghe, printr-un proiect finanţat din fonduri europene, va fi finalizat luna aceasta. Parcul se va întinde pe o suprafaţă de 16,5 hectare ce a aparţinut unui fost IAS, iar potrivit autorităţilor locale, chiriile vor fi stabilite în funcţie de anumite criterii, cum ar fi suprafaţa închiriată, nivelul şi tipul investiţiei, numărul locurilor de muncă create şi nivelul salariilor acordate angajaţilor. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă