12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDecizie soc: Tribunalul Dâmboviţa şi-a suspendat propria decizie de începere a procedurilor...

Decizie soc: Tribunalul Dâmboviţa şi-a suspendat propria decizie de începere a procedurilor de demolare în cazul Cathedral Plaza

Tribunalul Dâmboviţa a hotărât în data de 15 aprilie 2015 suspendarea executării hotărârii prin care se dispunea începerea procedurilor legale pentru eventuala demolare a Cathedral Plaza. Practic, aceeaşi instanţă şi acelaşi judecător care au pronunţat în 2012 sentinţa de începere a procesului de demolare au revenit în 2015, suspendând această decizie. Suspendarea hotărârii din 2012 va fi valabilă până la momentul când se vor clarifica obligaţiile instituite în sarcina Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), precum şi până la finalizarea procedurilor de reautorizare a clădirii ce fac obiectul dosarului 8563/3/2012 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Consultați decizia atașată articolului.

Prin această decizie recentă se înclină balanţa în favoarea Cathedral Plaza, cu toate că arhiepiscopul Ioan Robu a acreditat ideea privind obligativitatea demolării clădirii – idee contrazisă explicit de ultima sentință a Tribunalului Dâmbovița – exercitând astfel o imensă presiune asupra autorităţilor responsabile în acest caz.

În realitate, sentinţa din 2012 a Tribunalului Dâmboviţa (şi nu a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cum amintea eronat un comunicat ARCB), prin analiza unui singur judecător şi luată în absenţa proprietarului Millennium Building Development, care nu a fost citat în proces, se referă strict la începerea unor proceduri administrative de demolare, ceea ce nu este echivalent cu începerea demolării.

Dispunerea demolării se face, potrivit legii, prin emiterea de către PMB a unei autorizaţii de demolare, precedate de obţinerea tuturor avizelor şi acordurilor impuse de lege. În eventualitatea emiterii unui astfel de act administrativ, în mod evident, Millennium, ca entitate direct vizată de efectele lui, ar avea dreptul legal să sesiseze instanța pentru a se verifica valabilitatea unui astfel de act emis anterior finalizării procedurii de reautorizare.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă