8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialDrumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, afectat de inundații. Compania care-l întreține...

Drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, afectat de inundații. Compania care-l întreține ar trebui să îl repare într-un termen de cinci zile

Drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost rupt, duminică seara, în mai multe puncte, ca urmare a unei viituri puternice, iar ultimii patru kilometri din drum sunt închiși traficului auto. În acese condiții, firma care întreține drumurile judeţene din zona Orăştiei a primit un termen de cinci zile pentru repararea căii de acces spre situl istoric, informează Mediafax.

„O comisie a Consiliului Judeţean Hunedoara, condusă de vicepreşedintele Mircea Bobora, s-a deplasat, luni, la faţa locului şi s-a decis oprirea circulaţiei auto pe ultima porţiune de drum de 4 km, situată pe Valea Albă. De asemenea, s-a dispus efectuarea lucrărilor de reparaţii pe sectoarele de drum afectate, în următoarele 5 zile, de către firma TRAMECO S.A. Oradea, cea care are contract de întreţinere şi reparaţii a drumurilor judeţene pe zona Orăştie”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Potrivit reprezentanţilor CJ Hunedoara, în urma fenomenelor meteo de o intensitate deosebită – ploaie torenţială şi formarea de viituri pe versanţi – ce au avut loc în noaptea de duminică spre luni, în intervalul orar 17.00 – 03.00, pe drumul judeţean DJ 705A: Orăştie – Orăştioara de Sus – Costeşti – Sarmizegetusa Regia, între situl arheologic Sarmizegetusa Regia şi localitatea Costeşti, s-au produs stricăciuni în şapte puncte.

Astfel, pe patru porţiuni de drum reprezentanţii CJ Hunedoara au identificat deteriorări mai puţin grave – gabioane deplasate şi alunecări de teren-, iar pe celelate trei porţiuni stricăciunile sunt majore, fiind afectat carosabilul la km 33+665 (în proporţie de 30%), la km 35+165 (50%) şi la km 36+265 (60-70%).

Şoseaua care face legătura cu Sarmizegetusa Regia a fost dată în folosinţă de Consiliul Judeţean Hunedoara în primăvara acestui an, fiind construită pe un proiect finanţat din fonduri de la UE, prin Programul Operaţional Regional 2013.

Modernizarea drumului dintre localitatea Costeşti şi cetatea Sarmizegetusa Regia a început în luna august 2015 şi a costat 18,2 milioane lei.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă