14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialFântânile arteziene din zona Unirii vor fi reabilitate și modernizate

Fântânile arteziene din zona Unirii vor fi reabilitate și modernizate

Fântânile arteziene din zona Unirii din Capitală vor fi reabilitate, modernizate și extinse, în cadrul unui proiect inițiat de Primăria Municipiului Bucureşti şi Apa Nova București. 

Lucrările de reabilitare și modernizare constau în înlocuirea şi automatizarea totală a instalaţiilor de apă ale fântânilor, reabilitarea elementelor ornamentale, precum și montarea unor instalaţii de lumini, sunete şi senzori. Fântânile vor fi operate și controlate printr-un sistem de tip SCADA și sunt dotate inclusiv cu senzori de vânt. Astfel, atunci când bate vântul puternic, jeturile de apă se reduc sau chiar se pot opri. De asemenea, dacă intră o persoană în fântână, prezența sa este detectată de un senzor, iar apa se oprește. 

Proiectul prevede, de asemenea, extinderea fântânilor de pe Bulevardul Unirii până la Piaţa Alba Iulia.

Lucrările au început în luna mai, iar după două luni, au fost efectuate cu succes primele teste la fântâna centrală şi la un grup de trei fântâni dintre cele localizate între Piața Unirii și Piața Parlamentului. 

Lucrările vor continua astfel încât, la sfârșitul lunii iulie, bucureștenii să se poată bucura de aceste prime fântâni care vor funcţiona, iar până la sfârşitul lunii septembrie, să poată admira majoritatea fântânilor de pe Bulevardul Unirii, între Piața Unirii și Piața Parlamentului.

Lucrările de reabiltare și modernizare a fântânii centrale vor continua şi după trecerea acestei veri, pentru ca în vara anului 2015, fântâna să poată oferi bucureştenilor un adevărat spectacol de lumini şi muzică. 

Investiția pentru lucrările de reabilitare/modernizare și extindere a fântânilor din zona Unirii este integral suportată de Apa Nova București.

Cele mai citite

Mesajul de Paște al SRI-ului: “Nu credem până nu…”

Mesajul viral postat pe rețelele sociale de către Serviciul Român de Informații (SRI) în ziua de Paște a adunat rapid aprecieri și distribuiri. „Nu...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă