4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Decorul de Paște din Piața Constituției, criticat pe rețelele de socializare....

FOTO. Decorul de Paște din Piața Constituției, criticat pe rețelele de socializare. Primăria Capitalei reacționează: Comentariile negative fac parte din corul declaraţiilor politicianiste exprimate de opoziţie. Decorul aduce în atenția publicului valorile estetice naționale. Scenograful susține că iepurele şi găina au fost păstrate din „rațiuni financiare”

Primăria Capitalei a reacționat, duminică, după ce în spațiul public au apărut numeroase critici privind decorațiunile amplasate la Târgul de Paște din Piața Constituției. Astfel, municipalitatea califică „comentariile răutăcioase” de pe rețelele de socializare „o încercare a opoziției de a prejudicia imaginea primarului Gabriela Firea şi a instituţiei pe care o conduce”, potrivit News.ro.

„Considerăm că toate comentariile negative la adresa Târgului de Paşte organizat în Piaţa Constituţiei de către Primaria Capitalei fac parte din corul declaraţiilor politicianiste care sunt exprimate de către opoziţie, care, desigur, uită că s-a aflat, într-o perioadă, în fruntea administraţiei bucureştene şi nu este străină de astfel de evenimente, care se organizau şi atunci. Conform viziunii scenografice, decorul aduce în atenţia publicului valorile estetice naţionale autentice, prin reinterpretarea motivelor tradiţionale, dar şi prin elemente supradimensionate şi personaje de poveste, spre încântarea copiilor. Pe lângă elementele de noutate, atmosfera este întreţinută de artişti animatori, costumaţi în iepuri, personaje extrem de îndrăgite în ediţiile anterioare ale acestui evenimen”, arată, duminică, Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Primăria Capitalei mai precizează că, după succesul din anul 2015, în Piaţa Constituţiei a fost amplasată o butaforie reprezentând un iepuraş într-un car gigant tras de o găină, creată de scenograful Vutcariov Viaceslav, un artist apreciat în mediul artistic naţional şi internaţional.

Municipalitatea menţionează că Dragoş Buhagiar, membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi membru al UNITER, a realizat scenografia a numeroase spectacole de teatru şi film, precum şi a unor evenimente prestigioase în cele mai mari oraşe din ţară şi din străinătate. Scenograful are în palmares multe distincţii, printre care şase premii UNITER, Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România, Premiul Connex de Excelenţă pentru imaginaţie şi imagine sau Premiul pentru scenografie oferit de Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru. 

Reacția lui Dragoș Buhagiar, cel care a realizat decorul de la Târgul de Paște

Scenograful Dragoş Buhagiar, realizatorul decorului Târgului de Paşte din Piaţa Constituţiei, a declarat, duminică, pentru News.ro, că România este o ţară liberă şi este firesc să existe şi comentarii negative în legătură cu lucrarea sa, dar şi că a fost nevoit, din raţiuni financiare, să păstreze elemente din târguri organizate în ani anteriori şi să renunţe la anumite idei.

El a precizat că elementul de noutate îl reprezintă ouăle, dar că şi numărul acestora a fost înjumătăţit tot din cauza finanţării.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă