14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Gabriela Firea vrea ca Primăria Capitalei să cumpere ELCEN. Proiectul a...

VIDEO. Gabriela Firea vrea ca Primăria Capitalei să cumpere ELCEN. Proiectul a fost aprobat vineri în Consiliul General

UPDATE 12,30: Ideea de a cumpăra ELCEN "nu este noaptea ca hoții, nici dimineața ca deștepții. Este un subiect discutat cu multă responsabilitate", a susținut primarul general, Gabriela Firea.

În urma votului de vineri din Consiliul General s-a decis ca această afacere să fie aprobată. Urmează ca Guvernul Tudose să emită o decizie care să permită cumpărarea acțiunilor ELCEN de către Consiliul General al Capitalei.


În ședința extraordinară a CGMB de vineri dimineață, pe ordinea de zi suplimentară se află un proiect de hotărare pentru achiziționarea de către Municipiul București a pachetului de acțiuni ELCEN.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat la începutul ședinței că este vorba despre o sumă de aproape 155 milioane de euro.

Pe de altă parte, consiliera USR Roxana Wring a criticat acest demers pe pagina ei de Facebook, explicând că proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General  „fără consultare publică, fără analiză economică, fără plan de afaceri, doar o expunere de motive plină de generalităti și banalităti”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă