19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGRAV accident în Neamţ: Un tir S-A CIOCNIT cu un tren de...

GRAV accident în Neamţ: Un tir S-A CIOCNIT cu un tren de persoane. 2 persoane, rănite grav

UPDATE: Reprezentanţii CFR Călători spun că în urma accidentului produs în judeţul Neamţ, unde un tren a lovit un tir, doi pasageri ai garniturii feroviare au fost răniţi uşor, fiind preluaţi de ambulanţe SMURD, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor CFR Călători, accidentul a avut loc în jurul orei 12.48, la trecerea de cale ferată din localitatea Săcuieni, unde trenul InterRegio 1750 Suceava – Braşov a lovit un tir al cărui şofer nu a respectat semnalele acustice şi luminoase.

Potrivit sursei citate, în urma impactului locomotiva şi primul vagon au fost avariate, iar doi dintre pasageri au fost răniţi uşor, fiind preluaţi de ambulanţe SMURD.

“Cei peste 30 de pasageri din vagonul avariat au fost redistribuiţi în următorul vagon. Trenul îşi va relua circulaţia tractat de o altă locomotivă, în condiţii de siguranţă, imediat ce traficul va fi redeschis”, mai spun reprezentanţii CFR Călători, precizând că în momentul impactului trenul circula cu aproximativ 100 de kilometri la oră.

—-

Două persoane au fost rănite, marţi după-amiază, după ce un tir a derapat în localitatea Secuieni din judeţul Neamţ şi a fost lovit de un tren de persoane care circula pe ruta Roman-Bacău, informează Mediafax.

Victimele au fost preluate de ambulanţe SMURD.

Primele informaţii furnizate de şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Ioan Minţică, arată că tirul care circula pe drumul european a derapat, la o trecere de cale ferată din Secuieni şi a fost lovit de un tren InterRegio care circula pe ruta Roman-Bacău.

În urma impactului, două persoane au fost rănite, fiind preluate de ambulanţe SMURD şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Roman.

Sursa citată a precizat că la ora transmiterii acestei ştiri se intervine pentru ridicarea tirului de pe calea ferată, circulaţia feroviară fiind blocată.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă