12.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSpecialIaşi: Femeie moartă la coadă la moaştele Sfintei Parascheva

Iaşi: Femeie moartă la coadă la moaştele Sfintei Parascheva

O femeie de 61 de ani a murit în timp ce se afla la rând la racla cu moaştele Sfintei Parascheva, la Catedrala Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei din Iaşi. 

Femeia, care se pare ca avea probleme cardiace, a fost dusă de urgenţă la Spitalul Parhon, dar medicii nu au mai putut face altceva decât să constate decesul. Potrivit medicilor de pe ambulanţă, femeia suferea de fibrilaţii ventriculare. 

Citeşte şi: VIDEO. Sute de pelerini au ajuns deja la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva

Potrivit primelor informaţii, femeia era la coadă la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva încă din cursul nopţii de joi spre vineri. Până în prezent, aproximativ 30 de persoane au leşinat în timp ce stăteau la coadă, iar câţiva pelerini ai fost transportaţi la spital.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, cunoscuta popular ca Sfânta Vineri, a fost scoasă în procesiune, vineri dimineaţă, din incinta Catedralei Mitropolitane din Iaşi. Racla a fost aşezată sub un baldachin special amenajat în curtea lăcaşului de cult. Alături de moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva au fost aşezate şi moaştele Sfântului Simeon de la Muntele Minunat, aduse, joi seară, de la Mănăstirea Neamţ.

Citeşte şi: REVISTA PRESEI: Parascheva, de la sfântă la afacerea BOR

Peste 1.200 de poliţişti şi jandarmi asigură ordinea publică pe perioada pelerinajului religios de la Iaşi, la care sunt aşteptaţi peste 250.000 de pelerini din întreaga ţară.

 

Cele mai citite

Cum să-ți pregătești mașina pentru primăvară

Ca să-ți pregătești vehiculul de drum în momentul în care vine primăvara, este important să verifici dacă este încă în stare bună după ce...

Cum să-ți pregătești mașina pentru primăvară

Ca să-ți pregătești vehiculul de drum în momentul în care vine primăvara, este important să verifici dacă este încă în stare bună după ce...

Maia Sandu a lansat o campanie de promovare a referendumului privind aderarea Republicii Moldova la UE

Președinta Maia Sandu a lansat o campanie de promovare a referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, făcând apel la liderii civici să...
Ultima oră
Pe aceeași temă