12 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialÎn Portul Constanța au început lucrări de dragaj, pentru prima dată după...

În Portul Constanța au început lucrări de dragaj, pentru prima dată după 2008

A început dragajul de întreținere în porturile maritime românești. Prima navă de dragaj lucrează în Portul Midia, pe șenalul de intrare în port.

Durata estimată necesară pentru realizarea acestor lucrări în Portul Midia este de 15 zile, urmând apoi ca dragajul să continue în Portul Constanța.

Ultimele lucrări de dragaj de întreținere în porturile maritime au fost realizate în anul 2008.

„Execuția operațiunilor de dragaj de întreținere se realizează în vederea aducerii la cota corespunzătoare a adâncimilor pe zonele propuse din porturile Constanța și Midia”, a precizat Dan Nicolae Tivilichi, directorul general al Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța.

Compania a atribuit, prin procedură de licitație deschisă derulată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, contractul privind dragajul de întreținere în bazinele și șenalele porturilor firmei Impresa Di Costruzioni ING. E. Mantovani S.P.A. Valoarea este de 10.939.635,25 lei (fără TVA), durata fiind de 12 luni.

Lucrările de dragaj de întreținere sunt cuprinse și în Master Planul Portului Constanța, ca proiect pe termen scurt necesar pentru a îmbunătăți accesul în porturile Constanța și Midia, precum și pentru a crește siguranța în arealul portuar. De asemenea, procedurile privind dragajul de investiție sunt în derulare, estimându-se ca în perioada următoare să fie lansată licitația în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Cele mai citite

Farul – Universitatea Craiova 3-3. Remontada de senzație la Ovidiu! „Marinarii” ratează cupele europene

Farul Constanţa a remizat pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 3-3, după ce în minutul 72 conducea cu 3-0. Eroul oltenilor a fost...

Revolut Money Report: Ce vor românii de la banca lor digitală?

Digital banking-ul a devenit, în ultimii ani, mai mult decât o alternativă la banking-ul clasic pentru nevoile financiare obișnuite ale clienților - plăți, împrumuturi,...

CFR S.A. are în bugetul pe 2024 o alocare de 5,8 miliarde de lei pentru investiţii în infrastructura feroviară

Bugetul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. pe anul 2024 înregistrează o creştere de 62,24% a veniturilor totale faţă de anul anterior, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă