6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialÎncep lucrările la pasajul pietonal de la Piaţa Presei Libere

Încep lucrările la pasajul pietonal de la Piaţa Presei Libere

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, vineri începerea lucrărilor la pasajul pietonal de la Piaţa Presei Libere, în acest weekend urmând să fie montate elementele prefabricate ale pasajului, pentru structura acestuia.

Pasajul pietonal va asigura legătura între nodul de transport de la Piaţa Presei Libere, respectiv capătul tramvaiului 41, şi aleea de acces în Parcul Herăstrău către fostul Pavilion H.

Potrivit susrsei citate, până în prezent, în zonă s-au realizat devierile de reţele edilitare aferente, iar pentru continuarea lucrărilor, de vineri până luni, circulaţia va fi restricţionată parţial pe bulevardul Kiseleff.

Astfel, de vineri seară, la ora 20.00, până sâmbătă, la ora 14.00, se va închide laterala de trei benzi de pe sensul de mers spre Arcul de Triumf, circulaţia pe acest sens desfăşurându-se, în sens unic, pe zonă centrală. Şi staţia de autobuze "Muzeul Satului" (linii 131, 205, 330, 331, 335), sensul de mers către Arcul De Triumf va fi închisă.

De sâmbătă, ora14.00 până duminică, ora 8.00, se va închide zona centrală, circulaţia desfăşurându-se numai pe zonle laterale, iar de duminică, la ora 8.00, până luni, la ora 8.00, se va închide laterala de trei benzi de pe sensul spre Piaţa Presei Libere, circulaţia pe acest sens desfăşurându-se, în sens unic, pe zona centrală.

Şi staţia de autobuze Muzeul Satului (linii 131, 205, 330, 331, 335), pe sensul de mers către Piaţă Presei Libere va fi suspendată de sâmbătă, ora14.00 până duminică, ora 08.00, autobuzele liniilor 131, 205, 330, 331, 335, 783 urmând să circule pe zona centrală a bulevardului.

În 24 octombrie, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara că partea cea mai grea la pasajul subteran din Piaţa Presei Libere, respectiv primele cinci luni, se apropie de final, iar următoarele patru luni din proiect se va lucra în subteran, fără ca circulaţia să fie afectată.

Reprezentantul constructorului arăta că a fost executată structura subterană, respectiv "pereţii mulaţi", urmând ca excavaţia subterană să fie făcută simultan, fără ca circulaţia în Piaţa Presei Libere să fie afectată.

Accesul în pasaj se va face dinspre direcţia Ploieşti-Băneasa, printr-o singură intrare, iar ieşirea din acesta se va face prin două părţi, fiind vorba de primul pasaj, în care există o bifurcaţie subterană. La ieşirea din pasaj, şoferii vor avea două opţiuni, fie să continue drumul pe sectorul principal, care va avea două benzi de circulaţie şi care va ieşi spre Bulevardul Kiseleff – Arcul de Triumf, fie să meargă în partea dreaptă, spre bulevardele Mărăşti şi Expoziţiei.

Pasajul de la Piaţa Presei Libere, care va avea o lungime de 700 de metri, este amplasat la intersecţia a patru artere cu trafic ridicat – şoseaua Bucureşti-Ploieşti, şoseaua Kiseleff, bulevardul Mărăşti şi bulevardul Poligrafiei -, intersecţie traversată de aproximativ 12.000 de vehicule pe oră.

Valoarea investiţiei este de 60,4 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de finalizare este sfârşitul lunii martie 2015, respectiv nouă luni de la demararea lucrărilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă