13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialIohannis a luat o decizie surpriză, la apelul cetățenilor

Iohannis a luat o decizie surpriză, la apelul cetățenilor

Președintele ales Klaus Iohannis a cerut clarificări autorităților locale pe tema proiectului minier de la Certeju de Sus. 

"Mii de români mi-au scris cerându-mi sprijinul pentru clarificarea condițiilor legale în cazul proiectului minier de la Certeju de Sus (județul Hunedoara). Astăzi, colaboratorii mei au luat legătura cu Primăria Certeju de Sus pentru analizarea documentelor invocate de cetățeni. Vă voi ține la curent în legătură cu acest caz. România lucrului bine făcut înseamnă respect între instituții și cetățeni!", a scris Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook. 

Compania Deva Gold are licența de exploatare pentru perimetrul Certeju. Pentru că proiectul Deva Gold presupune exploatarea aurului prin utilizarea cianurilor, el a stârnit controverse imense, la fel ca și proiectul minier de la Roșia Montană.

Opozanții proiectului minier spun că nu există nici un fel de garanții referitoare la protecția mediului și trag atenția asupra faptului că această comunitate s-a mai confruntat cu un adevărat dezastru ecologic, acum mai mult de patru decenii.
 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă