21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialIsraelienii investesc în sectorul de apă din Constanța

Israelienii investesc în sectorul de apă din Constanța

Compania de apă SC RAJA SA a semnat, ieri, la se­diul instituţiei, documente importante cu două companii din Israel, în prezenţa Excelenţei Sale Ambasadorul Statului Israel în România, Tamar Samash.

În mai puţin de jumătate de an, SC RAJA SA a reuşit să construiască un program eficient din punct de vedere managerial şi tehnologic cu reprezentanţi de profil din Israel.

La Constanţa au sosit, cu acest prilej, companii puternice din sectorul de apă, canalizare şi epurare din Israel, companii care produc echipamente pentru acest sector, dornice pentru un schimb de experienţe şi găsirea unor soluţii comune la probleme importante.

Acord foarte concret

Conducerea companiei a semnat, mai întâi, un acord de colaborare cu reprezentanţii companiei Hagihon, lider mondial în ceea ce priveşte managementul serviciului de apă. „Este un acord de colaborare foarte concret, care va avea activităţi dense, lunare, şi prin care în final tot ce este mai performant în managementul companiei Hagihon va fi transferat în managementul companiei noastre“, a declarat directorul general SC RAJA SA, Felix Stroe. „Din luna iunie vom demara un program foarte complex, în mai multe domenii, prin care ne instruim personalul. Mergem să învăţăm tot ce este performant ca ma­nagement, ca tehnologie de serviciu de apă“, a completat directorul RAJA.

La rândul său, reprezentanţii Hagihon au spus că acest contract pune bazele unei colaborări fructuoase, ambele companii de apă fiind implicate deplin în asigurarea de servicii avansate de apă şi canalizare.

Detecţie a pierderilor de apă prin satelit

Tot ieri a fost semnat la sediul RAJA un contract cu firma Utilies, contract care realizează detecţia pierderilor de apă prin satelit. „Această firmă va desfăşura o activitate de pio­nierat în România, prin metode nedistructive, prin intermediul sateliţilor. Am semnat un prim contract prin care această companie va realiza acest studiu al pierderilor într-un sector foarte important al companiei, ceea ce foarte rapid ne va permite să luăm măsuri pentru a elimina aceste pierderi într-o regiune importantă, urmând ca apoi să extindem această colaborare la nivelul întregii arii de operare. Acest fapt va duce la scăderea continuă a costurilor de operare, ceea ce va permite să menţinem un preţ cât mai scăzut al serviciului oferit populaţiei“, a explicat Felix Stroe.

Pierderi de apă mai mici

Graţie acestui contract, va fi implementat un program complex de măsuri care vizează soluţii tehnice de vârf. De asemenea, vor fi aplicate numeroase metode de monitorizare a consumurilor energetice. Tot în baza colaborării, constănţenii vor fi şcoliţi de către experţi din Israel.

O ţintă ce trebuie atinsă în viitorul apropiat, a subliniat directorul general Felix Stroe, este şi reducerea de până la 10% a pierderilor de apă, aşa cum se întâmplă în prezent în Israel, Olanda sau în Franţa.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă