Liste de asteptare pentru operatiile de la Spitalul Judetean

de Alina Sabou , 24 martie 2006
TIMISOARA. Pacientii care apeleaza la doctorii din cadrul Spitalului Clinic Judetean din Timisoara vor putea sa isi faca, de luna viitoare, programari, pentru a nu mai sta la rand la operatii. In acest caz insa, cei care nu vor sa astepte la coada, ci sa fie trecuti pe o lista de ordine, trebuie sa isi plateasca o parte din costurile cu medicamentele si materialele sanitare.
Pacientul trebuie sa semneze o declaratie pe propria raspundere prin care isi asuma aceste cheltuieli, iar medicul curant are obligatia de a anunta bolnavii despre posibilitatea de a-si amana operatia. "Vor fi pusi pe listele de asteptare doar pacientii cu afectiunile strict reprogramabile. Bugetul este mic si nu mai avem din ce sa cumparam medicamente si materiale sanitare", a afirmat directorul spitalului, Mihai Ionac.
Astfel, cei care sufera de hernie, varice, dureri in piept, dar care nu le pun viata in pericol, vor putea da prioritate cazurilor grave. Decizia a fost luata in urma unei analize a bugetului institutiei medicale pe trimestrul I al anului acestui an si a celor de pe anii 2004 si 2005, care arata ca nu se pot acoperi in totalitate costurile pentru tratamentul pacientilor internati.
Listele se vor intocmi incepand cu data de 1 aprilie, iar pacientii urmeaza sa fie operati in jurul datei de 1 septembrie.

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook