19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialLucrările la șoseaua de centură a Zalăului ar putea fi reluate

Lucrările la șoseaua de centură a Zalăului ar putea fi reluate

Lucrările la şoseaua de centură a Zalăului ar putea fi reluate, după ce Ministerul Apărării Naționale a fost de acord cu eliberarea unui aviz necesar, datorită faptului că un poligon militar se află în apropierea șoselei ocolitoare, a declarat, vineri, primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, citat de Agerpres.

Edilul Zalăului a declarat că avizul negativ primit iniţial de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a fost reanalizat, astfel că solicitarea va fi avizată pozitiv. 

„În urma discuţiilor care le-am avut la Guvern, inclusiv cu domnul vicepremier Vasile Dâncu, cu doamna secretar de stat de la Ministerul Apărării Naţionale, Otilia Sava, cu consilieri, cu generalul Nistor, de la infrastructură, am reuşit până la urmă să determin reanalizarea situaţiei privind eliberarea acestui aviz, arătând că nu se poate reveni la o situaţie discutată în 2006, mai ales că între timp zona s-a dezvoltat destul de mult din punct de vedere al construcţiei de locuinţe (…) Am fost anunţat ieri că prin analiza făcută s-a revenit asupra situaţiei şi se emite un aviz pozitiv pentru solicitarea făcută de CNADNR. Este foarte important pentru că am reuşit să introducem şoseaua de centură în master-planul de transport care este aprobat de Comisia Europeană şi va fi finanţat prin fonduri europene”, a precizat Radu Căpîlnaşiu. 

Problema tronsonului doi al şoselei ocolitoare a Zalăului persistă din 2010, atunci când, printr-o investiţie a Primăriei Municipiului Zalău, cu co-finanţare prin Programul PHARE, a fost finalizat primul tronson al şoselei de centură, cu o lungime totală de 9,6 km, însă poligonul militar situat în apropiere a împedicat finalizarea celei de-a doua porţiuni a centurii rutiere a municipiului. 

De-a lungul timpului au existat nenumărate demersuri ale muncipalităţii din Zalău la Ministerul Apărării, pentru clarificarea situaţiei, ultima soluţie agreată fiind relocarea poligonului din Zalău în localitatea Crasna, unde există deja un poligon de dimensiuni mai mici, ce ar urma să fie modenizat. 

Radu Căpîlnaşiu a explicat că şoseaua ar urma să treacă pe lângă poligonul din Zalău, acesta urmând să rămână în proprietatea Ministerului Apărării, pentru ca ulterior să fie făcute demersuri pentru relocarea lui şi modernizarea poligonului din Crasna, cel mai probabil cu fonduri guvernamentale. 

Realizarea integrală a şoselei ocolitoare, varianta Valea Miţii – Aghireş – ieşire pe Meseş, va degreva Municipiul Zalău de traficul greu şi va contribui la fluidizarea traficului rutier.

Cele mai citite

Elevii români, medaliați la Olimpiada Balcanică de Matematică. Mesajul ministrului Educației

O medalie de aur, patru de argint şi una de bronz au fost obţinute de elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată zilele...

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...
Ultima oră
Pe aceeași temă